English
Mapa webaKontakt

Spasilačka služba

 Spasilačka služba započela je sa ustrojem i radom na jezeru Jarun 2005. godine u sklopu RŠC Jaruna. Cijela služba organizirana je prema standardima Hrvatskog Crvenog križa i Međunarodne federacije za spašavanje života – International Life Saving (ILS). Ustroj je započeo edukacijom spasilaca koju provodi Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa (sedmodnevni tečaj koji obuhvaća tehnike spašavanja, prvu pomoć i osnove ekologije). Nakon toga nabavljena je propisana spasilačka oprema i organizirana je najveća spasilačka postaja u Republici Hrvatskoj.


Od 2006. godine spasilačka služba djeluje i na jezeru Bundek, a od 2007.godine u sklopu Zagrebačkog holdinga i na bazenima Mladost, Utrina, Zimsko plivalište Mladost i Šalata.

Danas je spasilačka služba Zagrebačkog holdinga najveća i najorganiziranija služba u Hrvatskoj, posjeduje najmoderniju opremu i plovila za spašavanje, svi djelatnici su licencirani od strane HCK te ima 3 aktivna instruktora spašavanja koji rade kao voditelji.

U razdoblju od 2005. do 2012. godine spasilačka služba imala je 1551 intervencija, od čega 108 predutapanja i 10 utapanja.

U proljeće počinje novi ciklus osposobljavanja spasilaca, te se za potrebe kupališne sezone zapošljava stotinjak novih licenciranih spasilaca.

Napomena: slike su autorski rad Ane Kunštek

Radno vrijeme Spasilačke i Liječničke službe: 

radnim danom              10 – 18 sati
vikendom i blagdanom 10 – 19 sati.


DSC01210.JPG
DSC01561.JPG
DSC01603.JPG
DSC06514.JPG

Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke nećemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati trećim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netočnih podataka, brisanje podataka, ograničenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.