Vrhunske malonogometne utakmice, 212 momčadi, 1260 igrača iz 6 zemalja. Tri sportske dvorane, uzavrela atmosfera i prepuna gledališta. Spektakularna završnica i legendarno druženje na Štefanje. Sve nas ovo ali puno toga više očekuje na jubilarnom 50. izdanju malonogometnog turnira Kutija šibica 2021. poweredby Coca Cola, a nakon izvlačenja parova, koje je održano danas u dvorani 2 Doma sportova, organizatori ponosno poručuju – sve je spremno za početak povijesnog izdanja Kutije, koja će se održati od 27. studenog do 29. prosinca 2021. godine.

Kutija šibica puno je toga dala Zagrebu, Hrvatskoj, malom nogometu i sportu, a za ovo posebno jubilarno izdanje, predstavljena je monografija “Hram malog nogometa – 50. godina Kutije šibica“, koja će se čitati s posebnim veseljem. Iza svega stoje brojni sportski novinari i znalci, na čelu s Antonom Samovojskom, sportskim novinarom i bivšim igračem Kutije te Robertom Šolom, glavnim urednikom Sportskih novosti.

     

Kutija šibica je Zagrebu dala mnogo pa je bilo vrijeme da se i mi na neki način odužimo Kutiji. Sam naslov monografije je indikativan i govori apsolutno sve jer pedeset godina nije malo i zlatni jubilej je poseban događaj, koji je zavrijedio jednu ovakvu posvetu. Knjiga je spomenik, knjiga je svjedok vremena, prošlih i sadašnjega, ona je neobično vrijedna, jer nam ne dopušta da zaboravimo. Emocija, radost, ljubav ili podatak, slika koju smo zaboravili. Sve to postoji u našoj maloj, a opet velikoj Kutiji. Brojke, kojima se, među ostalim, bavi i naša monografija, uvijek su opasne, jer najčešće imaju neobičnu vrlinu da se nikada ne slažu. Čovjek spomene stotine, pa i tisuće imena, mnoge ljude sačuva od zaborava i nitko ga stoga neće pohvaliti, ali ako zaboravi samo jednoga svi će mu to spočitati. Stoga ne mogu učiniti ništa drugo nego još jednom nakloniti se svima koji su pridonijeli da Kutija šibica doživi 50. obljetnicu i da je obilježe dostojanstveno i lijepom monografijom“, – izjavio je Anton Samovojska.

Turnir koji se održava u organizaciji Ustanova Upravljanje sportskim objektima i Gradom Zagrebom, započinje 27. studenog, a utakmice će se igrati u sportskim dvoranama Dom sportova, Boško Božić Pepsi i Dubrava. Ulaznice će biti moguće kupiti na blagajnama dvorana u kojima se igraju utakmice te putem web stranice www.kutija-sibica.hr. Cijena ulaznica je 10 kuna dok će se trodnevna ulaznica za samu završnicu turnira moći osigurati za 50 kuna. Monografija će biti u prodaji od 27. studenog, a moći će se kupiti po simboličnoj cijeni od 50 kuna, na blagajni Doma sportova tijekom trajanja utakmica.

Velika će pažnja biti posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera.Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama HZJZ svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.  Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.Sve dodatne informacije vezane uz EU digitalnu Covid potvrdu mogu se pronaći na poveznici https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/

Više informacija o ovogodišnjem izdanju turnira može se pronaći na službenim stranicama www.kutija-sibica.hr
i www.sportskiobjekti.hr, na Facebook iInstagram stranici kao i na kontakt mail kutija@kutija-sibica.hr.

                 

Prethodna objava
NA 50. KUTUI ŠIBICA ČAK 212 MOMČADI IZ ŠEST ZEMAUA – 24 Sata
Sljedeća objava
Kutija šibica 2021 – LIVE STREAM sa izvlačenja parova