Završila je jubilarna 50. Kutija šibica! Emocije, suze, fantastična atmosfera i gromoglasno navijanje s tribina, vrhunski hakli najveće sportske legende, samo su djelić svega onoga što je obilježilo još jedno sjajno izdanje najvažnijeg i najvećeg malonogometnog turnira u regiji. U proteklih je mjesec dana više od 1000 sportaša zaigralo Kutiju, u tri zagrebačke dvorane, a najsretniji među njima večeras su zasigurno bili igrači momčadi Krešimir Keta Bandić iz Mostara, koji su ponosno podigli pobjednički pehar u zrak te se upisali u povijest kao 50. osvajači ovog kultnog turnira. Ništa manje uzbuđeni i sretni nisu bili ni igrači Promotionplaya, koji su po treći put osvojili naslov najboljih u veteranskom dijelu turnira. Prvakinje među ženskim ekipama bile su igračice Michieli Tomić koje su se ovom titulom okrunile drugi put zaredom.

Posljednji dan jubilarne Kutije šibica krenuo je utakmicom za treće mjesto seniorskog dijela turnira. Keraterm Centropolinomont i Juicy-Maraska zadnji su put izašli na parket dvorane II Doma sportova, a momčad iz Makarske potpuno je dominirala te je, s rezultatom 6:1, zasluženo osvojila treće mjesto. Uz pehar, dečkima je uručena novčana nagrada, u vrijednosti od 15.000,00 kuna.Finale se igrale i djevojke ekipa Michieli Tomić i ŽMNK MC Plus – Agram.Utakmica je odlučena sedmercima, nakon regularnih 3:3, a bolje su u ispucavanju bile djevojke Michieli Tomić, čime su obranile naslov iz 2019. godine te se upisale kao pobjednice i 5. turnira Kutija šibica za žene, a osvojile su i novčanu nagradu od 10.000,00 kuna.

14. veteranski turnir osvojila je momčadPromotionplay-Domogradpobjedom nad Senjak Hoteli Matans 4:1. Iako je momčad Senjak Hoteli vrlo dobro započela igru, iskusni igrači Promotionplayapreuzeli su kontrolu nad utakmicom te su, na kraju, spektakularnim potezima i pogodcima, upisali još jednu pobjedu te treći naslov prvaka Kutije šibica za veterane te odnijeti i nagradu u vrijednosti od 20.000,00 kuna. “Šesti naslov na Kutiji. Tri seniorska i od večeras i tri veteranska. Ista ekipa već dvadeset godina, a svaka čast Franji i kapa do poda ostalim igračima. Ovako nešto napraviti je uistinu poseban osjećaj za sve nas. Utakmica je išla u dobrom smjeru, poveli smo te povećavali gol razliku. Mislim da smo ipak pokazali dugo nije bilo, a možda neće ni biti ,ovakve ekipe u Zagrebu“, izjavio je Hrvoje Štrok.

Najiščekivanija utakmica dana bila je veliko finale seniora, susret Poliklinike Milojević i Krešimir Keta Bandića.Nakon regularnog dijela, u kojem nije bilo zgoditaka, pobjednici su se odlučivali sedmercima, a igrači iz Mostara, predvođeni sjajnim Josipom Božinovićem, ponovno su bili bolji u izvođenju te su 4:3 svladali domaću momčad.Ova je sjajna ekipa nastala u čast njihovom prijatelju i vrataru Krešimiru Keti, koji je prerano preminuo, a uspomena na njega, tijekom cijelogturnira, davala im je vjetar u leđa. “Još sam pod dojmovima jer nismo ovo očekivali kada smo se prijavili za ovogodišnju Kutiju. Nismo mislili da možemo otići ovako daleko. Prava smo ekipa i išli smo kolo po kolo. Danas smo izvukli maksimum i iako nismo istrčali u svom najboljem izdanju, važno je da smo osvojili ovu titulu, a dogodine se svakako vraćamo u Zagreb“, izjavio je Josip Božinović, koji je proglašen i najboljim igračem turnira. ”Stvarno sam zadovoljan jer su vlastita priznanja uvijek dobrodošla. To je potvrda nekog mog rada i truda u koji sam uložio cijeli život”, dodao je Božinović.Keta Bandić se u Mostar vraća i s novčanom nagradom od 60.000,00 kuna.

Revijalna utakmica “Dva kapetana“, posebno je ganula sve okupljene u Domu sportova, a bila je posvećena dvojici sportskih velikana – Cici Kranjčaru te Dušku Popovskom. Brojne legende malog i velikog nogometa izašle su zajedno na teren te zaigrale posebnu utakmicu. Za tim Cico večeras su zaigraliStipe Brnas, Eduardo Da Silva, Stjepan Deverić, MiralemIbrahimović, Niko Kranjčar, Silvio Marić, Marko Mlinarić, Joža Cvitanović, Gordan Mohor, Dalibor Poldrugač, Edin Mujčin,Dario ŠimićteHrvoje Štrok. Njegovom sinu, Niki Kranjčaru uručen je i poseban dres sa potpisima svih večerašnjih igrača. “I Cico i Pop su legende ovog turnira, a lijepo je što su večeras ovdjezaigrali igrači koji su na ovom turniru isto ostavili jako veliki trag, i drago mi je da su nas njih dvojica opet okupila“, izjavio je Niko Kranjčar te je dodao: “Za mene je Kutija sve.Ona znači djetinjstvo jer sam Kutiju igrao isključivo sa svojim najboljim prijateljima iz Dinama, s kojima sam odrastao, i uvijek smo imali svoju ekipicu. Po meni je to upravo najveća draž Kutije, druženje i igra s prijateljima, a naravno, poslije i druženja u ovo zimsko vrijeme i u Božićnoj atmosferi, i to će mi zauvijek ostati u sjećanju.“

Za Tim Pop, posvećen Dušku Popovskom, zaigrali suNenad Bičak, Krešimir Čivrag, Edo Derviščaušević, Robert Grdović, Tomislav Gričar, Damir Katovčić, Stjepan Pavlic, Josip Palić, Pavao Sudy, Dražen Šemper, Vlado Bajza, Damir Ivančić, Mićo Martić, Vlado Novak, Dubravko Čavka, Mladen, Hadrović, Josip Goričan,iMario Švigir, a i njegovoj je kćeri Niki uručen dres sa potpisima igrača. Utakmicu su iz prvog reda podržali i Zvonimir Boban, čovjek koji je oduvijek igrao, podržavao, obožavao Kutiju teRobert Prosinečki, veliki ljubitelj ovog turnira.

Prethodna objava
FOTO: 29.12.2021. – Utakmica za 3. mjesto seniorskog turnira
Sljedeća objava
Kutija šibica 2021 – Uskoro uživo iz Doma sportova, finale