English
Mapa webaKontakt

Malonogometni turnir "Kutija šibica"

Malonogometni turnir Kutija šibica sigurno najveći malonogometni turnir poseban je i stoga što je oduvijek bio „vlasništvo“ škvadre. Kutija je bila i ostala najveći izazov i priznanje „haklu kao najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu“.

Od siječnja 1971. godine, kada je odigran prvi turnir do danas Kutijom su prodefilirali svi koji nešto znače u hrvatskom nogometu. Nakon početnih Kutija, kao suorganizator turnira vrlo brzo se uključio Dom sportova da bi sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća preuzeo cjelokupnu organizaciju.

Kutija je prema mišljenju mnogih nogometnih znalaca najveći malonogometni turnir na ovim prostorima. Nema privilegiranih momčadi, a igrači iz kvartova i veterani imaju prigodu igrati protiv poznatih igrača velikog nogometa. Rukljač i dečki iz Kranjčevićeve, Kranjčar, Zambata, Cerin, Mliranić, Boban, Prosinečki i Slišković samo su neke od nogometnih zvijezda koje su igrale na Kutiji. U povodu jubilarne 30. Kutije izdana je i monografija kao podsjetnik na sve zaljubljenike u mali nogomet koji su obilježili njenu povijest.

Zlatne godine Kutije šibica i malog nogometna uopće, bile su krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih. Brojka prijavljenih ekipa 1983. godine prvi put je prešla 500 da bi 1985. godine na Kutiji igrali rekordnih 648 momčadi, što je oko 6000 natjecatelja. Proteklih nekoliko godina u Kutiju stižu momčadi iz svih županija, ali i iz susjednih država. Broj prijavljenih ekipa ustalio se na dvestotinjak što se očekuje i ove godine.

Organizator turnira je Podružnica Upravljanje sportskim objektima, a utakmice se održavaju u dvoranama Podružnice  - Dom sportova, Pešćenica, Trnsko te u dvorani Trešnjevka, odnosno Kutija šibica po kojoj turnir i nosi ime.
 
Za više informacija molimo posjetite www.kutija-sibica.hr






Fotogalerija - Kutija šibica 2010.

k.s.1-0.JPG
k.s.1.JPG
k.s.2.JPG
k.s.3.JPG
k.s.4.JPG
k.s.5.JPG
k.s.6.JPG
k.s.7.JPG
k.s.8.JPG
k.s.9.JPG
k.s.10.JPG
k.s.11.JPG
k.s.12.JPG
k.s.13.JPG
k.s.14.JPG

Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.