English
Mapa webaKontakt

Poziv za sudjelovanje u istraživanju o pojavnostima nasilja u borilačkim sportovima na razini Grada Zagreba


Grad Zagreb organizira provođenje kvantitativnog istraživanja o pojavnostima nasilja u borilačkim sportovima na razini Grada Zagreba. Provedba istraživanja je aktivnost Akcijskog plana Grada Zagreba za provedbu Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini za razdoblje od 2021. do 2025.  Ovim putem pozivamo sportašice i sportaše starije od 18 godina koji treniraju borilačke sportove na području Grada Zagreba da se uključe u ovo važno istraživanje i ispune online upitnik https://forms.gle/tRuFnCHHaEQyzEnf6.

Svrha istraživanja jest ispitati rodno specifične razloge koji mogu objasniti trend rjeđeg uključivanja i češćeg odustajanja djevojaka od sporta. Opći cilj istraživanja jest identificirati činitelje koji mogu imati negativan utjecaj na sudjelovanje u sportskim aktivnostima i psihosocijalnu dobrobit sportaša/ica. Pored navedenog, ispitat će se i zastupljenost različitih oblika nasilnih ponašanja trenerica/a i članica/ova sportskog tima koji su također povezani s osipanjem iz sporta.

Temeljem dobivenih rezultata predložit će se mjere kojima je svrha osigurati da se sportske aktivnosti odvijaju u sigurnoj i nenasilnoj okolini, stoga nam je svaki Vaš odgovor iznimno važan!

Istraživanje je u potpunosti anonimno. Podaci sudionica/ka neće se navoditi u istraživačkim izvješćima.

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja vezanih uz ovo istraživanje, stojimo na raspolaganju, kontakt:
ravnopravnost@zagreb.hr


 




Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.