English
Mapa webaKontakt


Sadnja 500 sadnica stabala na RŠC Jarun

U ponedjeljak, 14.03.2016., s početkom u 08:30 sati, na zapadnom dijelu RŠC Jarun, gradonačelnik Zagreba g. Milan Bandić, te proslavljeni hrvatski sportaši posaditi će 500 mladih sadnica na određene lokacije na livadama RŠC Jarun u čast skorašnjim 3. Europskim sveučilišnim igrama.

Domaćini 3. Europskih sveučilišnih igara, koji će se ove godine od 12. do 25. srpnja održati u Hrvatskoj su Zagreb i Rijeka, koji će ugostiti 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i sa oko 300 različitih sveučilišta.

Upravo će se 300 sadnica simbolično posaditi u znak Igara, a dodatnih 200 Grad Zagreb poklanja radi oplemenjenja flore i faune oko Jarunskih jezera kako bi građanima Zagreba, ali i njihovim gostima boravak postao još kvalitetniji i ugodniji.

Uz Grad Zagreb, u realizaciju ovog projekta uključile su se Podružnica Zrinjevac Zagrebačkog holdinga, koja će provesti sadnju, te Ustanova Upravljanje sportskim objektima na čijim će se sportskim borilištima i održavati natjecanja na skorašnjim Europskim sveučilišnim igrama.

Studenti iz cijele Europe, natjecati će se u 21 sportu, od čega će Zagreb biti domaćin čak 14 sportova, koji će se održati na sljedećim sportskim objektima kojima upravlja Grad:
  • RŠC Jarun - Veslanje, odbojka na pijesku,
  • Dom sportova - Badminton, Stolni tenis i Para stolni tenis,
  • Dom sportova, SD Sutinska vrela, SD Trešnjevka, SD Dubrava, SD Peščenica - Futsal,
  • SP Mladost - Karate, Tenis,
  • SD Dražen Petrović, SD Peščenica, SD Trešnjevka, SD Trnsko - Košarka.
Pozivamo vas sve da nam se u što većem broju pridružite u ponedjeljak!

Mjesto sadnje