English
Mapa webaKontakt

Na bazenu Svetice podvodna izložba fotografija Marjana Radovića

U nedjelju 23. travnja na bazenu Svetice  održat će se nesvakidašnja izložba fotografija za čije će razgledavanje posjetiteljima biti potrebna maska za ronjenje ili naočale za plivanje. Naime, riječ je o podvodnim fotografijama iz projekta CROATIA 50/50 sportskog i podvodnog fotografa Marjana Radovića na kojoj će svi posjetitelji s kupljenom ulaznicom moći zaroniti u bazen i razgledati radove instalirane u olimpijskom bazenu na dubini od 1,5 metara. 
 
Autor projekta i fotografija Marjan Radović već 15 godina fotografira ljepote hrvatskog podmorja i podvodnom kamerom bilježi ljepote Hrvatske, većini ljudi iz nedostupne perspektive, kroz sva godišnja doba.  Rezultat tog zahtjevnog pristupa je projekt CROATIA 50/50, koji kroz jednu fotografiju prikazuje dva svijeta: onaj ispod i iznad mora. Fotografirati Hrvatsku iz posve druge perspektive, dokumentirati je drugačije i sa stilom, usmjeriti pažnju na vrijednosti i ljepote koje pruža Hrvatska, ali i široj javnosti skrenuti pozornost na ljepote podmorja i Jadrana te pozvati sve na društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije te očuvanje mora cilj je novog Radovićevog projekta.
 
Očaran ljepotama podmorja Radović se nije ograničio samo na Jadran već je nekoliko puta zaronio i zabilježio ljepote dubina Atlantskog oceana, te Karipskog i Crvenog mora. Fotografiranje ne služi samo za prikazivanje ljepota podmorja i jezera nego i za skretanje pozornosti domaće i svjetske javnosti na društvenu odgovornost i važnost očuvanja podmorja kao i promicanje ekologije.
 
Kao što je i sam njegov pristup fotografiji ekstravagantan i drugačiji tako i njegove izložbe odstupaju od stereotipa, pa uz klasične galerijske prostore obožava pripremati izložbe na potopljenim brodovima poput one na potopljenom brodu Peltastis, Baron Gautsch, bazenima, podvodnim arheološkim parkovima...
Radovićeve fotografije nagrađivane su i objavljivane u cijelom svijetu. Finalist je brojnih svjetskih prvenstava u akcijskoj i podvodnoj fotografiji a iza sebe ima 150 samostalnih  izložbi.
 
Partneri ove izložbe su ustanova Upravljanje sportskim objektima Zagreb, ronilački proizvođač Mares i Nikon.



 
 


Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.