English
Mapa webaKontakt

Gradonačelnik Milan Bandić, Sandra Perković i Stipe Žunić otvorili novu atletsku dvoranu na Zagrebačkom velesajmu



Olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković i brončani bacač kugle sa svjetskog prvenstva Stipe Žunić, u društvu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, otvorili su u petak na Zagrebačkom velesajmu novu atletsku dvoranu.
 
U dvorani ukupne površine 9000 m², smještenoj u paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma, moći će se održavati trkačka natjecanja u disciplinama od 60 m do 3000 metara, skok u vis, skok u dalj, skok s motkom, troskok, bacanje kugle, te petoboj i sedmoboj. 
 
„Kao što bez Kostelića ne bi bilo Snježne kraljice tako i bez Sandre, Stipe i ostalih sjajnih atletičara ne bi bilo niti ove dvorane“, rekao je na samom početku svečanosti gradonačelnik Milan Bandić pozvavši Sandru i Stipu da prerežu vrpcu.
 
"Ovo je najljepša dvorana na ovim prostorima. Republika Hrvatska i Grad Zagreb su dobili što zaslužuju. Atletika je puno napravila za hrvatski sport i ova dvorana je pravi način da se odužimo 'kraljici sportova,", rekla je Sandra Perković tom prilikom. 
 
Predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović je istaknuo kako je ovo povijesni trenutak za hrvatsku i zagrebačku atletiku jer smo do sada bili jedna od rijetkih europskih zemalja koja nije imala atletsku dvoranu uz napomenu kako je siguran da će dvorana mnogo značiti za popularizaciju ovog sporta.
 
Pored njih svečanom otvorenju dvorane prisustvovali su ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima gospodin Marinko Tomić, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba Zdenko Antunović, VD pročelnik Gradskog ureda za sport Milan Pavelić, te predstavnici brojnih zagrebačkih sportskih saveza kao i brojni zagrebački atletičari i sportaši među kojima Josip Glasnović, Hrvoje Sep, Mario Možnik, Martin Sinković, Dragutin Šurbek, Nikola Dragaš i dr. 

 

Atletska dvorana.jpg
IMG_4968.jpg
IMG_4975.jpg
IMG_5008.jpg
IMG_5012.jpg
IMG_5070.jpg
IMG_5075.jpg
IMG_5096.jpg
IMG_5098.jpg
IMG_5169.jpg

Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.