English
Mapa webaKontakt

Nakon petogodišnje stanke na terene TC Maksimir vraća se Zagreb Ladies Open



Najveći zagrebački teniski turnir Zagreb Ladies Open nakon pet godina prekida ponovno se vraća na terene Teniskog centra Maksimir o čemu je bilo govora na tiskovnoj konferenciji održanoj u ponedjeljak, a na kojoj su turnir najavili direktor turnira Jonuz Aliti, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Turnir će se održati od 02. do 09. rujna na centralnom terenu Teniskog centra Maksimir koji je kompletno renoviran uoči samog turnira, a nastupit će ukupno 80 igračica iz čak 50-tak zemalja. Njih 32 će nastupiti u glavnom dijelu turnira dok ih 32 igra u kvalifikacijama, a turnir će odigrati i 16 parova. U glavnom dijelu turnira nastupaju četiri hrvatske tenisačice, Tereza Mrdeža i Tena Lukas  koje su direktno plasirane po WTA bodovnoj listi te Silvija Njirić i Lea Bošković koje su dobile pozivnice organizatora.

“Nakon prekida od pet godina, do kojeg su doveli raznorazni razlozi među kojma je glavni bio financijske prirode, mi smo htjeli ponovno vratiti tenis u Zagreb a tu moju želju i angažman prepoznao je gradonačelnik koji nas je podržao”, istaknuo je Jonuz Aliti dodajući kako, kad je riječ o gledateljima, “očekuju pune tribine na svim mečevima a poglavito na polufinalnim i finalnim ogledima”.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić  zahvalio se organizatorima i gospodinu Alitiju na entuzijazmu ali i hrvatskim tenisačicama te svim djevojkama koje će nastupiti na ovom spektaklu.

„Drago mi je što je Jonuz Aliti prepoznao moj rad i odricanja te mi poslao pozivnicu za turnir“, rekla je Silvija Njirić koja se na terene vraća nakon malo dulje stanke izazvane ozljedom zgloba ističući kako „očekuje jako dobar tenis, veliku borbu i dobre igre“.

Prve četiri nositeljice turnira su Sabina Sharipova, Anhelina Kalinina, Viktoriya Tomova i Irina Maria Bara dok se zadnje plasirana u glavni turnir naša Tena Lukas nalalzi na 257 mjestu WTA ljestvice što je znak kako je turnir vrlo jak.

Nagradni fond turnira iznosi 60 000 eura.
 




Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.