English
Mapa webaKontakt


Obilježavanje Svjetskog dana voda na Jarunu

Već 16 godina za redom na RŠC Jarun tradicionalno se obilježava Svjetski dan voda. Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka, kako bi se skrenula pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse, s time da se svake godine obilježava uz drugi moto.

Ovogodišnji moto Svjetskog dana vode je "Voda i energija". Osnovni cilj je isticanje pozitivnih aspekata te veze i načina na koji se ona može bolje i djelotvornije koristiti uz suradnju svih zainteresiranih strana.

Ove godine u sklopu Dana voda, Jarun će posjetiti nekoliko grupa predškolaca dječjeg vrtića Srednjaci, te će se uz šetnju na svježem zraku i uživanju u zelenilu, provesti ekološko-edukativna radionica - pokazna terenska mjerenja, osnove o biljnom i životinjskom svijetu, te prezentacija spasilačke opreme i sigurnog ponašanja na plaži i u vodi.

Čišćenje jezera Jarun

U subotu, 22. ožujka, od 10:00 do 15:00 sati, na Malom jezeru, u sklopu Dana voda, u organizaciji Ronilačkog kluba Mar-Sub i Državnog zavoda za zaštitu prirode, te RŠC Jarun provest će se ekološka akcija čišćenja jezera, te edukacija o invazivnim vrstama u jezeru, te procjena njihove brojnosti.

Tijekom vikenda, na jarunskim info-ormarićima biti će postavljene informacije o biljnom i životinjskom svijetu jezera i okolnog područja.

Vidimo se na Jarunu!


Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.