Rekreacijsko-sportski centar Jarun

Zaprati
O RSC Jarun
Rekreacijsko sportski centar Jarun prostire se na 240 hektara od čega 30% otpada na vodene površine. Čine ga regatna staza duga 2250 m i dva jezera - Veliko i Malo, te šest otoka: Otok Univerzijade, Otok Trešnjevka, Otok Veslača, Otok Hrvatske mladeži, Otok Divljine i Otok Ljubavi.

Uz obale Jarunskih jezera uređeno je 2500 metara šljunčanih plaža, a cijeli prostor rekreacijsko-športskog centra povezan je kilometrima pješačkih i biciklističkih staza.Važan višenamjenski rekreacijsko-sportski centar grada Zagreba na jugu omeđen je rijekom Savom, a s ostalih strana okružuju ga gradska naselja Staglišće, Jarun, Vrbani i Prečko. Za potrebe sportaša i rekreativaca izgrađeno je mnoštvo športskih terena. Na regatnoj stazi treniraju i održavaju natjecanja veslači, kajakaši i kanuisti, na Velikom jezeru svoje sportske aktivnosti obavljaju klubovi jedriličara i jedrenja na dasci, no jarunsko jezero je idealno mjesto i za ribolovce, a na kopnenim površinama uz jezero izgrađena su mnogobrojna igrališta za nogomet, košarku, odbojku i rukomet na pijesku i boćanje.

Osim sportskih sadržaja za svakodnevne rekreativne aktivnosti uređena je biciklistička i pješačko-rolerska staza u dužini od 5.500 m, trim staze, rekreativno sportski tereni za nogomet, košarku, boćanje, odbojku, rukomet i nogomet na pijesku te badminton, mini golf, viseće kuglane, skate park, stolni tenis, vrtni šah, bazen za neplivače i skate-park. Prostrane livade i hladoviti šumarci obogaćeni s 20 sjenica i pripadajućim betonskim roštiljima na Velikom i Malom jezeru, vanjski sanitarni čvorovi (prilagođeni i za osobe s invaliditetom) i tuševi na plažama što posjetiteljima Jaruna omogućava sadržajan i aktivan kvalitetni cjelodnevni boravak u prirodnom okolišu.Večernje sate rezervirane za zabavu može se provesti u ugostiteljskim objektima i noćnim klubovima na prostoru Jaruna.

Prostor Jaruna je stanište raznolikog životinjskog svijeta (130 vrsta ptica i 29 vrsta riba).

Centar se redovito čisti, održava, uređuje i čuva, a osobita pozornost posvećuje se osjetljivom ekosustavu. Jezera se prirodnim putem napajaju podzemnom vodom, koja prolazi kroz šljunčane slojeve i tako se pročišćava. Kakvoća vode jezera redovito se laboratorijski ispituje. Srednja dubina jezera je oko 4 m, srednja godišnja temperatura vode iznosi oko 14°C, a srednja ljetna oko 24°C. Voda jezera je izvrsne ili dobre kakvoće prema pojedinačnoj ocjeni i kao takva pogodna za kupanje i rekreaciju, prema Uredbi o kakvoći voda za kupanje (NN 51/10). Kakvoću vode pogodnu za kupanje te čistoću plaža i okoliša potvrđuje međunarodna eko markica Plava zastava, koju nosi svih pet plaža.

Jarun je proglašen kupalištem 1988. godine te od tada na tom prostoru postoji pet šljunčanih plaža ukupne dužine oko 2500 m, koje mogu zaprimiti do 20 000 kupača. Svake godine u vrijeme sezone kupanja ovlaštena institucija kontrolira zdravstvenu ispravnost vode jezera, koja mora zadovoljavati zakonski određene kriterije za vodu za kupanje i rekreaciju.

Za vrijeme ljetne sezone kupanja (od lipnja do rujna) na svim plažama dežura spasilačka služba koja brine o sigurnosti kupača i liječnička služba, a tijekom cijele godine za sigurnost posjetitelja Jaruna brine se zaštitarska služba. Kupalište na otoku Trešnjevka prilagođeno je osobama s invaliditetom izgrađenom rampom koja omogućava pristup vodenoj površini invalidskim kolicima.
Kalendar događanja - Rekreacijsko-sportski centar Jarun
Provjeri ovdje
02.06.2024.

Temperature vode

22,6 °C
02.06.2024.

Kakvoća jezerske vode

Izvrsna/dobra

Ponuda

Jarun pruža brojne mogućnosti za rekreaciju; primjerice kilometri pješačkih staza, biciklističko-rolerska staza u dužini od 5.500 m, trim staze, rekreativno sportski tereni za nogomet, košarku, boćanje, odbojku, rukomet i nogomet na pijesku te badminton, mini golf, viseće kuglane, skate park, stolni tenis, vrtni šah, bazen za neplivače i skate-park.

RŠC Jarun
 • 1 trim staza "Janica 2002" duljine 6 km
 • 1 biciklističko-rolerska staza duljine 5,5 km
Malo jezero
 • 10 betonskih stolova za stolni tenis
 • 2 viseće kuglane
 • 1 mini golf igralište (18 rupa)
 • 1 trim poligon
 • 1 boćalište s 4 staze (s noćnom rasvjetom)
 • 1 polivalentno asfaltirano igralište (košarka, rukomet, nogomet)
 • dječje igralište "Raiffeisen"
 • dječje igralište "Bounty (Otok veslača)
 • vrtni šah
Veliko jezero
 • 5 betonskih stolova za stolni tenis
 • 2 viseće kuglane
 • 2 terena odbojke na pijesku
 • 1 teren za rukomet na pijesku
 • 1 skate park s 8 rampi (s noćnom rasvjetom)
 • 1 mini golf igralište (18 rupa)
 • 1 nogometno igralište (travnato)
 • 1 trim poligon
 • 1 sanjkalište (zimi)
 • 1 dječje igralište "Grad Redox"

Sport

Za potrebe športaša izgrađeno je mnoštvo športskih terena. Na regatnoj stazi treniraju i održavaju natjecanja veslači, kajakaši i kanuisti, na Velikom jezeru svoje športske aktivnosti obavljaju klubovi jedriličara i jedrenja na dasci, no jarunsko jezero je idealno mjesto i za ribolovce, a na kopnenim površinama uz jezero izgrađena su mnogobrojna igrališta za nogomet, košarku, odbojku i rukomet na pijesku i boćanje.

Na prostoru Rekreativno-športskog centra Jarun svoju športsku djelatnost obavljaju slijedeći sportski savezi i klubovi:

Regatna staza
 • VESLANJE: Veslački savez Zagreba, VK Trešnjevka, HAVK Mladost, VK Croatia, VK Zagreb, VK Jarun
 • KAJAK/KANU: KK Matija Ljubek, KK Jarun, KK Končar, KKK Zagreb
RŠC Jarun
 • JEDRILIČARSTVO/ JEDRENJE NA DASCI: JK Zagreb, JK Sv. Nikola, KJD Zagreb
 • TRIATLON: TK P. Zrinski, TK Zagreb, HTK Mihanović, TK Swibir
 • SPORTSKI RIBOLOV: Savez ribolovnih društava Grada Zagreba, ŠRU Jura Jarunski
 • PLIVANJE: PK Novi Zagreb
 • RONJENJE: DSP Zagreb, RK Dora, RK Mar-sub
 • KOTURALJKANJE: KK Vatreni kotači
 • RUKOMET NA PIJESKU: Zagrebački rukometni savez
 • SOFTBALL: SK Princ
 • BOĆANJE: BK Jarunsko jezero
 • ŠPORTSKA REKREACIJA: DŠR Jarun
 • RADIOAMATERIZAM: Hrvatski dx klub

Za najmlađe

Na području rekreacijsko-športskog centra nalaze se i tri dječja igrališta (Veliko jezero, Malo jezero, Otok veslača) i jedno igralište za djecu s invaliditetom (Otok Trešnjevka)
 • jumping park
 • dječje igralište "Grad Redox" na Velikom jezeru
 • dječje igralište "Bounty brod" na Otoku veslača
 • dječje igralište "Raiffeisen" na Malom jezeru
 • dječje igralište "Trešnja" na Otoku Trešnjevka


Umjetnički, ekološki i edukativni sadržaji

Litopunktura Zagreb

Litopunktura Zagreba je umjetničko-ekološki projekt koji će utjecati na povezivanje različitih, sada međusobno vidljivo odvojenih dijelova grada – starog od novog, sjevernog od južnog, istočnog od zapadnog – u jedinstvenu cjelinu, te time omogućiti bolje funkcioniranje sustava grada, odnosno višu kvalitetu života njegovih stanovnika.

Radi se o smještanju u prostor 9 kamenih stupova visine oko 1,70 m, međusobno vizualno ujednačenih i energetski usuglašenih, na točno određene točke u Zagrebu.

Litopunktura poput osovine uz energijsku kralježnicu Zagreba povezuje sve gradske strukture od Mirogoja do crkve Sv. Križa u Sigetu. Na taj način različiti slojevi grada, nastali u prošlosti i rasli tijekom njegova razvitka, povezani su s energijskom bazom Zagreba s Medvednicom.

Jarunski litopunkturni kamen, smješten na Malom jezeru (kod Polivalentnog igrališta), jedan je od kamenova Zagrebačke litopunkture, umjetničko-ekološke intervencije u prostoru kojom se potiču i obnavljaju prirodne životne snage Zagreba. Obilježava mjesto energija srca za šire područje grada. Kozmogram u plitkom reljefu, uklesan na površinu jarunskog litopunkturnog kamena, stiliziran je arhetipski uzorak vibracije ovoga kraja i blagotvorno utječe na okoliš. Kamen je postavljen 17. kolovoza 2004. godine. Autor projekta - Marko Pogačnik, slovenski akademski kipar.

Zagrebački labirint

Zagrebački labirint ili Labirint uskrsnuća i sedam planeta je kozmogram izveden po uzoru na minoski kulture drevne Krete. Djeluje poticajno na okoliš i uskladujuće na tekuće promjene energija na planetu, a prvi je takav u Hrvatskoj. Nalazi se na otoku Hrvatske mladeži na RŠC „Jarun“. Dužina staze labirinta je 500 m.

Labirint kao forma seže u povijest preko 4000 godina, a svojom je magičnom geometrijskom formom u svim tradicijama predstavljao sveto mjesto. Simbolizira duhovni put - ulazak označava pročišćenje, pražnjenje i otpuštanje, središte je mjesto svjetla, jasnoće i uvida, a izlazak simbolizira jedinstvo, inicijativu, integraciju i vanjsku akciju.

Labirint je izgrađen 21. lipnja 2003. godine. Autor projekta - Johannes Matthiessen, njemački arhitekt i waldorfski pedagog.

Solarni plexus Europe

Umjetničko-ekološka postava koja litopunkturnim kamenovima predstavlja središnju energijsku os ili kralježnicu Europe koja pulsira između Islanda i Krete. Dva kruga u sredini posebno naglašavaju solarni pleksus kontinenta - veliko područje izmedu Frankfurta i Zagreba, te Berna i Praga, a točno je naznačen i raspored drugih glavnih gradova i krajolika koji ulaze u to područje. Zagreb se nalazi na vanjskom obodu kruga, lijevo od centralne osi, do ceste.

Na 37 kamena koji predstavljaju neki europski grad ili kraj, bit će postavljeni kozmogrami u bronci, što na stilizirani način prikazuje osnovnu vibraciju prostora koji predstavlja i simbolički povezuje to mjesto s ovim modelom.

Šest niza u manjim kamenovima koji izlaze iz središta kruga, predstavljaju zrake solarnog preksusa. Autor Marko Pogačnik, izvedba SIRION centar za očuvanje prirode i zdravlja

Višeosjetilni park

Višeosjetilni park nalazi se na južnoj strani Velikog jezera i prvi je takav park u Hrvatskoj. Slobodan je za korištenje svim posjetiteljima RŠC Jarun, a prilagođen je potrebama slijepih i slabovidnih osoba te osoba s invaliditetom.

Višeosjetilni park je prostor u kojem se ciljano odabranim biljem djeluje na osjetila. Sastavni dio parka su i skulpture koje služe kao smjerokaz ili taktilni podražaj. Oblikovanje parka omogujuće korisnicima neposredan kontakt s biljem (opip, okus, miris, sluh, njuh). Odabrane su biljke koje se ističu nekom značajkom: strukturom lista ili kore, mirisom, prepoznatljivim i jestivim plodom, šumom lišća. Svi objekti, uređaji te bilje obilježeni su natpisima s Braille-ovim pismom. Promjene smjerova staza obilježene su promjenom površinske obrade hodnih površina, graničnicima, mobilnim strukturama ili mirisnim biljem.

Širina staza je 2,5 metra koliko je potrebno za mimoilaženje dvaju invalidskih kolica. Staza koja povezuje površinu s taktilnim stolovima na jugu i površinu s vrtnim šahom za slijepe, široka je 1,8 metra što je potrebna širina za kretanje dviju slabovidnih osoba. Vanjske su granice proširenja i staza prema travnjaku naglašene žutim rubnjakom.

Aleja Velikana hrvatskog sporta

Aleja Velikana hrvatskog sporta smještena je uzduž prometnice Aleje Matije Ljubeka i prva je takva aleja u Hrvatskoj. Rekreativno-športski centar Jarun od rujna 2002. godine zauvijek zapisuje niz zavidnih dostignuća Velikana Hrvatskog sporta. Aleja na Jarunu obogaćena je sa 138 panoa čime su predstavljenja nebrojena eminentna sportska imena. Kako je hrvatski sport prepun imena svjetskog značaja, još mnogi sportaši svoje mjesto naći će upravo u ovoj Aleji.

Tematski park „Drvo za novi život“

Tematski park „Drvo za novi život“ nastao je kroz istoimenu akciju koju je pokrenuo RŠC Jarun u suradnji sa Petrovom bolnicom. Kupnjom sadnice koja je posađena na Jarunu u čast rođenja djeteta pomaže se nabavi potrebnih inkubatora za Petrovu bolnicu, te se daje doprinos očuvanju naše planete. Park je smješten na Otoku Veslača i njeguje ga osoblje Odjela hortikulture RŠC Jaruna.

Ostali sadržaj

Kupalište za osobe s invaliditetom

Kupalište za osobe s invaliditetom čine silazne rampe u vodu, stepenište s rukohvatom za silazak u vodu (za teško pokretne osobe), sunčalište, sanitarni čvor sa svlačionicama, tuševe i izvor pitke vode. Uz kupalište postavljeno je i dječje igralište za djecu s teškoćama u razvoju. Igralište obuhvaća 6 sprava s antitraumatskim podlogama (ljuljačke, tobogan, pješčanik, ploča za pisanje). Igralište ima sve međunarodno priznate standarde za sigurno korištenje i osiguranje kvalitete proizvoda (EN 1176, EN 1177 i ISO 9001:2000). Slobodno vrijeme posjetitelji kupališta mogu provoditi sjedeći na klupicama ili pak provoditi vrijeme uz viseću kuglanu.

Kako bismo zadovoljili potrebe osoba s invaliditetom cijeli projekt izrađen je u suradnji sa Savezom organizacije invalida Hrvatske.

Uređene su sve šetnice, parkirališta i prilazne staze kako bi prostor bio bez arhitektonskih barijera i kao takav bio dostupan svim osobama s teškoćama u kretanju. Otvaranjem kupališta za osobe s invaliditetom podignuta je treća Plava zastava kojom se potvrđuje opremljenost plaže na Otoku Trešnjevka.
Kalendar događanja - Rekreacijsko-sportski centar Jarun
Provjeri ovdje
02.06.2024.

Temperature vode

22,6 °C
02.06.2024.

Kakvoća jezerske vode

Izvrsna/dobra

Biljni i životinjski svijet

Prostor Rekreacijsko sportskog centra (RSC) Jarun stanište je osebujnih biljnih i životinjskih zajednica, karakterističnih za vlažna područja. Pri tome je značajno područje uz rub vode i u plitkoj vodi na jugoistočnom dijelu RSC-a Jarun, gdje se još mogu pronaći predstavnici autohtone zajednice biljaka vlažnih ili močvarnih staništa, poput one uz rijeku Savu. U plićem dijelu oko Otoka divljine rastu: prosasti šaš ili Carex panicea, smeđi plosnati šaš ili Cyperus fuscus (oba na Crvenom popisu biljnih vrsta u Republici Hrvatskoj), obična trska ili Phragmites australis, vodena metvica ili Mentha aquatica. U vodi s većom dubinom obitava žuti lokvanj ili Nuphar lutea te mesožderna biljka mješinka ili Utricularia vulgaris.

Tijekom opsežnih istraživanja ekosustava Jarun, počevši od 1980-tih godina, na ovom je prostoru zabilježeno 29 vrsta riba, 130 vrsta ptica te više vrsta vodozemaca, gmazova i malih sisavca.

Od riba, najbrojnija je skupina šaranki u koju spadaju vrste: mrena ili Barbus barbus, babuška ili Carassius gibelio, šaran ili Cyprinus carpio, uklija ili Alburnus alburnus, klen ili Squalius cephalus, bodorka ili Rutilus rutilus, podust ili Chondrostoma nasus i druge. Osim šaranki, u jezeru Jarun postoje i druge porodice riba s vrstama: balavac ili Gymnocephalus cernuus, grgeč ili Perca fluviatilis, sunčanica ili Lepomis gibbosus, linjak ili Tinca tinca, som ili Silurus glanis.

Jezero Jarun poribljuje se prema zakonski odobrenom planu upravljanja i to vrstama riba koje održavaju ravnotežu unutar jezerskog ekosustava. To čine tako da se hrane vodenim biljem, planktonom i manjom ribom.

Od ptica, na prostoru RSC-a Jarun i u njegovoj neposrednoj blizini zabilježene su mnoge strogo zaštićene vrste kao na primjer: vodomar ili Alcedo atthis, patka lastarka ili Anas acuta, patka žličarka ili Anas clypeata, kržulja ili Anas crecca, divlja patka ili Anas platyrhynchos, patka kreketaljka ili Anas strepera, glavata patka ili Aythya ferina, krunata patka ili Aythya fuligula, patka batoglavica ili Bucephala clangula, crvenokljuni labud ili Cygnus olor, liska ili Fulica atra, ždral ili Grus grus, ćubasti gnjurac ili Podiceps cristatus, crvenoglavi djetlić ili Dendrocopos medius, crna žuna ili Dryocopus martius, siva žuna ili Picus canus, kosac ili Crex crex i druge.

Posebno su značajne ptice vodarice ili močvarice, koje svojim načinom života uz vodu i pored nje utječu na njenu kakvoću. Najpoznatija i najveća među njima je crvenokljuni labud, koji se u većem broju pojavljuje u zimskim mjesecima. Hrani se pretežito biljkama koje rastu u vodi, pored nje ili na kopnu a manjim dijelom sitnim mekušcima (puževi, školjkaši). Iz tog razloga pogrešno je uvjerenje da se ovim pticama smije davati hrana koja je dio ljudske prehrane, poput kruha ili grickalica.

Od ostalih strogo zaštićenih vrsta životinja koje obitavaju na području RSC-a Jarun, značajni su vidra ili Lutra lutra, barska kornjača ili Emys orbicularis, žuti mukač ili Bombina variegata.

Svi predstavnici biljnog i životinjskog svijeta na području RSC-a Jarun dokaz su postojanja važnog, ali i osjetljivog ekosustava, kojeg bismo zbog njegove iznimne vrijednosti trebali očuvati za buduće naraštaje.

Literatura:
 • Revizija plana upravljanja, Mjere za unapređenje slatkovodnog ribarstva na ribolovnoj zoni jezera Jarun, Zoologijski zavod PMF-a, Zagreb 2021.
 • Vuković, N., Boršić, I., Župan, D., Alegro, A. & Nikolić, T.: Vascular flora of Jarun (Zagreb, Croatia). Nat. Croat., Vol 22, No. 2, 275–294, 2013, Zagreb.
 • Monografija “Jarun – carstvo vode, zelenila i mira”, Zagreb 2003.
Kalendar događanja - Rekreacijsko-sportski centar Jarun
Provjeri ovdje
02.06.2024.

Temperature vode

22,6 °C
02.06.2024.

Kakvoća jezerske vode

Izvrsna/dobra
Prodaja svih vrsta ribičkih dozvola, koje su propisane Pravilnikom o ribičkim dozvolama u slatkovodnom ribarstvu (NN 139/2020), vrši se svaki radni dan od ponedjeljka do petka i to u vremenu od 09,00 do 11,00 i od 12,00 do 14,00 sati.”

Uvjeti za obavljanje sportskog ribolova u izdvojenoj ribolovnoj zoni jezera Jarun

 1. Ribič je obvezan voditi popis zadržanog ulova (očevidnik) u elektroničkom obliku putem autorizirane mobilne aplikacije mRibic, bez obzira na tip ribičke dozvole koju je kupio - kada ima ulov kojeg želi zadržati.
 2. Evidencija zadržanog ulova mora sadržavati sljedeće podatke: Ime i Prezime ribiča; OIB/ID number; Broj ribičke dozvole (serijski broj/serial number); Naziv ovlaštenika ribolovnog prava na čijoj ribolovnoj vodi ribič obavlja ribolovnu aktivnost; Datum; Zadržani ulov po vrsti/komadima/kilogramima.
 3. Ako ribič ne posjeduje pametni telefon, može voditi očevidnik putem web adrese https://slatkovodno.ribarstvo.hr/mribicweb/#/ i web aplikacije mRibic - putem kućnog računala.
 4. Prilikom obavljanja sportskog ribolova smije se koristiti: mrežica za prihvat ribe (sak), kliješta za prihvat ribe (grip), mreža čuvarica (nec), kuka.
 5. Ribiči smiju loviti ribu samo uz uporabu dopuštenih ribolovnih alata i/ ili opreme i/ ili mamaca.
 6. Sportski ribolov smije se obavljati s najviše tri (3) ribolovna štapa s po jednom udicom.
 7. Prema Zakonu o slatkovodnom ribarstvu zabranjeno je loviti ribu u ribolovnim vodama uz uporabu strane vrste ribe (žive ili mrtve) kao mamca.
 8. Ribu je zabranjeno loviti uz uporabu strogo zaštićene vrste ribe (žive ili mrtve) kao mamca.
 9. Ribolovni pribor mora biti pod stalnim nadzorom vlasnika.

Stroge zabrane

 1. Strogo je zabranjen ribolov:
  • Na području RSC-a Jarun tamo gdje su postavljene vidljive oznake za zabranu sportskog ribolova (karta RSC-a Jarun na linku),
  • u sezoni kupanja (01.06.-15.09.), u zoni plaža - radni dani od 10 do 18 sati, vikendi i blagdani od 10 do 19 sati,
  • u vrijeme održavanja natjecanja u vodenim sportovima – obavijest o tome na glavnim ulazima u RSC Jarun i na web stranici Ustanove USO,
  • u vrijeme lovostaja,
  • oko tjedan dana nakon svakog poribljavanja – obavijest o tome na glavnim ulazima RSC-a Jarun i na web stranici Ustanove USO,
  • u rukavcu uz Kajakaški kanal i u kanalu oko Otoka divljine.
 2. Ribolov se može obavljati na području ribolovne zone jezera Jarun, tamo gdje su postavljene vidljive oznake za dozvoljen ribolov (karta RSC-a Jarun na linku), uz uvjet da ribič svojom aktivnošću ne ugrožava ostale korisnike.
 3. Prilikom obavljanja ribolova najstrože je zabranjeno:
  • loviti ribu na bilo koji način osim udicom
  • prigodom ribolova služiti se plovilom (čamcem)
  • loviti ribu na dva različita mjesta istodobno
  • prisvajanje ribolovnog mjesta
  • označavati mjesta hranjenja na vodi
  • paliti vatru, trgati zelenilo i kopati po obali


Dozvoljen ulov po članu (prema Tablici 7.1., Revizija Plana upravljanja, 2021.)

Vrsta Najmanja dužina (cm) Dozvoljeni dnevni ulov Lovostaj  
Šaran 40 2 kom 01.04. - 31.05.
Štuka 40 2 kom 01.04. - 31.05.  
Smuđ 40 2 kom 01.04. - 31.05.  
Som 40 2 kom 01.04. - 31.05.  
Bijeli amur   2 kom    
Sivi glavaš   2 kom    
Bijeli glavaš 20 2 kom    
Lisnjak 40 2 kom    
Pastrvski grgeč, kalifornijska pastrva, bezribica, sunčanica, babuška, crni smoić   Neograničeno    
Ostala riba   do 3kg    
Gavčica   Ulovi i pusti    
 
Prema Naredbi o izmjenama i dopunama naredbe o zaštiti riba u slatkovodnom ribarstvu (NN 139/06), gore navedeni lovostaj za šarana ne odnosi se na ljuskavog, veleljuskavog, maloljuskavog i golog ribnjačarskog fenotipa šarana.
Nepoštivanje uvjeta za obavljanje sportskog ribolova na ribolovnoj zoni jezera Jarun povlači materijalnu i prekršajnu odgovornost propisanu zakonskim i podzakonskim aktima te pripadajućim pravnim dokumentima.
Legislativa na temu slatkovodnog ribarstva kao osnova za izradu ovih Uvjeta:
 • Zakon o slatkovodnom ribarstvu, NN 63/2019
 • Pravilnik o sportskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu, NN 81/2021
 • Revizija Plana upravljanja, Mjere za unapređenje slatkovodnog ribarstva u ribolovnoj zoni jezera Jarun, Zagreb 2021.
Kalendar događanja - Rekreacijsko-sportski centar Jarun
Provjeri ovdje
02.06.2024.

Temperature vode

22,6 °C
02.06.2024.

Kakvoća jezerske vode

Izvrsna/dobra

Mogućnost najma

S obzirom na prostranost Jaruna u mogućnosti smo ponuditi:
 • Najam zemljišta za održavanje vjenčanja, koncerata, evenata, promocija
 • Najam zemljišta za organizaciju sportskih događanja
 • Najam zemljišta za organizaciju rekreativnih, zabavnih i promidžbenih događanja
 • Najam zemljišta za organizaciju kulturno-edukativnih i humanitarnih događanja

Vjenčanja na Jarunu

Vjenčanja na području RŠC Jarun organiziraju se na Otoku hrvatske mladeži, a osigurani su svi resursi za vrhunsku izvedbu - svečana postava stola, svečani meni, profesionalno osoblje, usluga cvijeća i dekoracije, sve to u luksuzno opremljenom šatoru.

Organizator Vjenčanja na Jarunu nudi cjelokupne aranžmane za proslavu Vašeg dana, te Vam garantira da ćete svoje vjenčanje uz jezero uvijek pamtiti.

Za dodatne informacije i rezervacije molimo kontaktirajte nas.

RSC Jarun
Aleja Matije Ljubeka 3
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 6421 358
E-mail: ksenija.andri@sportskiobjekti.hr
Kalendar događanja - Rekreacijsko-sportski centar Jarun
Provjeri ovdje
02.06.2024.

Temperature vode

22,6 °C
02.06.2024.

Kakvoća jezerske vode

Izvrsna/dobra

Kontakt informacije

Lokacija
Aleja Matije Ljubeka 3 10 000 Zagreb

Info telefon
+385 1 6421 355

Info e-mail
info.jarun@sportskiobjekti.hr

Zaprati
Kontakt informacije