Košarkaški centar Dražen Petrović

Zaprati
O košarkaškom centru
Košarkaški centar Dražen Petrović je košarkaška sportska dvorana sa kapacitetom od 5.048 mjesta. Ime je dobila po velikanu hrvatske i svjetske košarke Draženu Petroviću.

Dvoranu koristi košarkaški klub Cibona, a za odigravanje utakmica i KK Dinamo Zagreb i KK Hermes Analitica.
Dvorana je službeno otvorena 30. lipnja 1987. godine. Izgrađena je u rekordno kratkom vremenu uoči Svjetskih studentskih igri, Univerzijade 1987 i u početku je nosila ime Sportski centar Cibona, a 4. listopada 1993. godine preimenovana je u Košarkaški centar Dražen Petrović.

Osim za košarkaške treninge i utakmice, dvorana se koristi i za kulturna događanja, a posebno koncerte.
Kalendar događanja - Košarkaški centar Dražen Petrović
Provjeri ovdje
Preuzmite cjenik objekta (PDF)
Igralište dvorane površine je 800 m2. Kapacitet gledališta dvorane je 5017 sjedećih mjesta. Dvorana se koristit za treninge i utakmice košarke.

Oprema dvorane i pomoćni prostori zadovoljavau uvjete FIBE za održavanje međunarodnih košarkaških utakmica. U dvorani se igraju košarkaške utakmice Euroleague, Eurocupa i ABA lige.
 
U slobodnim terminima dvorana se iznajmljuje za održavanje seminara, izložba, koncerta i natjecanja u drugim sportovima.

Ukoliko se dvorana koristi za održavanje koncerta na površini igrališta može se smijestiti dodatnih 1000 stolica, a ukoliko se površina igrališta koristi kao stajaći prostor kapacitet je dodatnih 2000 mjesta.
Kalendar događanja - Košarkaški centar Dražen Petrović
Provjeri ovdje
Preuzmite cjenik objekta (PDF)
Obzirom na iskustva iz prošlosti KC Dražen Petrović je interesantn i sa sportskog i s turističkog aspekta. Brojni turisti, organizirane grupe đaka, studenata i sportaša koji dolaze u Zagreb žele posjetiti centar i upoznati se s njegovom poviješću i sadržajima. Poglavito se to odnosi na KK Cibonu, košarkaše Dražena Petrovića, Andru Knegu i Mihovila Nakić-Vojnovića te trenera Mirka Novosela.

U tom smislu moguće je organizirati posjet centru uz stručno vodstvo.
 
Posjet i razgledavanje dvorane uz stručno vodstvo moguće je organizrati od 9:00 do 15:00 sati radnim danima (od ponedjeljka do petka) uz prethodnu najavu.
Stručno vodstvo je na hrvatskom, engleskom ili talijanskom jeziku.
 
Najave za posjet mogu se izvršiti na mail adresu:  ana.semren@sportskiobjekti.hr
Kalendar događanja - Košarkaški centar Dražen Petrović
Provjeri ovdje
Preuzmite cjenik objekta (PDF)

Kontakt informacije

Lokacija
Savska cesta 30

Info telefon
+385 1 4843 333

Info e-mail
ana.semren@sportskiobjekti.hr

Zaprati
Kontakt informacije