Dom sportova Zagreb

Zaprati
O Domu sportova
Od prvog egzibicijskog nastupa košarkaša Europe i USA koji je započeo 17. lipnja 1972 godine, sve do danas Dom sportova je mjesto održavanja najvažnijih sportskih događanja, izložbi, estradnih i umjetničkih priredbi, vjerskih i političkih okupljanja.

Objekt ima 32.000 m2 korisne površine od čega je 10 000 m2 poslovnog prostora, a 22 000 m2 služi isključivo sportu.

U osam dvorana svakodnevno trenira tridesetak klubova. Nema mjeseca da se u Domu sportova ne održi događaj po kojem je taj mjesec zapamćen u javnosti i medijima, bilo da se radi o nastupu velikog svjetskog kluba, reprezentacije, europskim i svjetskim prvenstvima, svjetskim ili domaćim glazbenim zvijezdama.

Dvorana 1

Maksimalna veličina borilišnog prostora je 71,50 x 47,50 m, a veličina ledene plohe je 60x30 m.
U ovoj dvorani održavaju se treninzi Zagrebačkog klizačkog saveza, Zagrebačkog saveza hokeja na ledu, hokejaške utakmice EBEL lige, koncerti, teniski turniri, te rekreativno klizanje građana.
Kapacitet gledališta dvorane I je 5 000 kod hokeja do 10 550 kod boksa, koncerata i sličnih priredbi.
Dvorana se grije toplim zrakom zimi, a ljeti se isto tako može hladiti.
Rasvjeta dvorane zadovoljava sve kriterije za TV i filmska snimanja. U dvorani postoji semafor za praćenje natjecanja za sve vrste dvoranskih sportova, kao i zaseban alfanumerički pano za ispisivanje poruka i reklama kapaciteta 10 redova po 32 simbola.
Razglasni sistem postavljen je u centru dvorane obješen sa stropa i zadovoljava sve sportske priredbe.
Pomoćni prostori su tako dimenzionirani da omogućuju održavanje priredbi i natjecanja na najvišoj svjetskoj razini.
U zimskoj sezoni, kada je na borilištu ledena ploha, ta se ploha tijekom noći može prilagoditi za bilo koju vrstu priredbe postavljanjem izolacijskog tepiha i parketnih ploča.


Dvorana 2

Veličina borilišnog prostora je 44,20 x 26,8 m. Sjedišta na fiksnim tribinama ima 3 100. ovisno o priredbi i površini potrebnoj za natjecanje ili za pozornicu, unutar borilišnog prostora moguće je smjestiti još 800 mjesta za gledatelje.
Dvorana se grije i hladi, a rasvjeta dvorane zadovoljava sve kriterije za TV i filmska snimanja. U ovoj dvorani održavaju se rukometni i malonogometni treninzi, te treninzi hokeja na travi i ritmičke gimnastike, kao i natjecanja u navedenim sportovima, koncerti, seminari i rekreacija građana.

Dvorana 1 i 2 nude mogućnost najma za sljedeće:
  • Najam dvorane za održavanje velikih estradnih i umjetničkih priredbi (koncerata)
  • Najam dvorane za održavanje sportskih događanja, izložbi, političkih i vjerskih događanja.
Za mogućnost najma molim pošaljite upit

Ostale dvorane Doma sportova

Dvorane 3, 4, 5, 6, 7 i 8 koriste uglavnom zagrebački klubovi i savezi te većinom nisu u komercijalnoj prodaji.
Rekreativno klizanje u Domu sportova već 40 godina privlači brojne ljubitelje klizanja kako najmlađih u jurarnjim terminima, tako i onih mlađih i malo starijih u popodnevnim i večernjim terminima.

Sezona klizanja u Domu sportova počinje krajem rujna i traje do početka ožujka. Svaku godinu velik broj klizača uživa na ovom klizalištu uz najnovije spotove i dobro odabranu glazbu sa odličnim ozvučenjem iz našeg razglasa i video spotova sa centralnog displeja.

Ledena dvorana Doma sportova zatvorena je do daljnjega za sva događanja pa zbog toga neće biti ni rekreativnog klizanja za građanstvo.

Kontakt informacije

Lokacija
Trg Krešimira Ćosića 11

Info telefon
+385 1 3650 333

Info e-mail
josip.pavlek@sportskiobjekti.hr

Zaprati
Kontakt informacije