Dom sportova Zagreb

Zaprati
O Domu sportova
OBAVIJEST:

Dom sportova zatvoren je od 01.07.2024. zbog rekonstrukcije.
Od prvog egzibicijskog nastupa košarkaša Europe i USA koji je započeo 17. lipnja 1972 godine, sve do danas Dom sportova je mjesto održavanja najvažnijih sportskih događanja, izložbi, estradnih i umjetničkih priredbi, vjerskih i političkih okupljanja.

Objekt ima 32.000 m2 korisne površine od čega je 10 000 m2 poslovnog prostora, a 22 000 m2 služi isključivo sportu.

U osam dvorana svakodnevno trenira tridesetak klubova. Nema mjeseca da se u Domu sportova ne održi događaj po kojem je taj mjesec zapamćen u javnosti i medijima, bilo da se radi o nastupu velikog svjetskog kluba, reprezentacije, europskim i svjetskim prvenstvima, svjetskim ili domaćim glazbenim zvijezdama.
Kalendar događanja - Dom sportova Zagreb
Provjeri ovdje

Dvorana 1

Maksimalna veličina borilišnog prostora je 71,50 x 47,50 m, a veličina ledene plohe je 60x30 m.
U ovoj dvorani održavaju se treninzi Zagrebačkog klizačkog saveza, Zagrebačkog saveza hokeja na ledu, hokejaške utakmice EBEL lige, koncerti, teniski turniri, te rekreativno klizanje građana.
Kapacitet gledališta dvorane I je 5 000 kod hokeja do 10 550 kod boksa, koncerata i sličnih priredbi.
Dvorana se grije toplim zrakom zimi, a ljeti se isto tako može hladiti.
Rasvjeta dvorane zadovoljava sve kriterije za TV i filmska snimanja. U dvorani postoji semafor za praćenje natjecanja za sve vrste dvoranskih sportova, kao i zaseban alfanumerički pano za ispisivanje poruka i reklama kapaciteta 10 redova po 32 simbola.
Razglasni sistem postavljen je u centru dvorane obješen sa stropa i zadovoljava sve sportske priredbe.
Pomoćni prostori su tako dimenzionirani da omogućuju održavanje priredbi i natjecanja na najvišoj svjetskoj razini.
U zimskoj sezoni, kada je na borilištu ledena ploha, ta se ploha tijekom noći može prilagoditi za bilo koju vrstu priredbe postavljanjem izolacijskog tepiha i parketnih ploča.


Dvorana 2

Veličina borilišnog prostora je 44,20 x 26,8 m. Sjedišta na fiksnim tribinama ima 3 100. ovisno o priredbi i površini potrebnoj za natjecanje ili za pozornicu, unutar borilišnog prostora moguće je smjestiti još 800 mjesta za gledatelje.
Dvorana se grije i hladi, a rasvjeta dvorane zadovoljava sve kriterije za TV i filmska snimanja. U ovoj dvorani održavaju se rukometni i malonogometni treninzi, te treninzi hokeja na travi i ritmičke gimnastike, kao i natjecanja u navedenim sportovima, koncerti, seminari i rekreacija građana.

Dvorana 1 i 2 nude mogućnost najma za sljedeće:
  • Najam dvorane za održavanje velikih estradnih i umjetničkih priredbi (koncerata)
  • Najam dvorane za održavanje sportskih događanja, izložbi, političkih i vjerskih događanja.
Za mogućnost najma molim pošaljite upit

Ostale dvorane Doma sportova

Dvorane 3, 4, 5, 6, 7 i 8 koriste uglavnom zagrebački klubovi i savezi te većinom nisu u komercijalnoj prodaji.
Kalendar događanja - Dom sportova Zagreb
Provjeri ovdje
Rekreativno klizanje u Domu sportova već 40 godina privlači brojne ljubitelje klizanja kako najmlađih u jurarnjim terminima, tako i onih mlađih i malo starijih u popodnevnim i večernjim terminima.

Sezona klizanja u Domu sportova počinje krajem rujna i traje do početka ožujka. Svaku godinu velik broj klizača uživa na ovom klizalištu uz najnovije spotove i dobro odabranu glazbu sa odličnim ozvučenjem iz našeg razglasa i video spotova sa centralnog displeja.

Ledena dvorana Doma sportova zatvorena je do daljnjega za sva događanja pa zbog toga neće biti ni rekreativnog klizanja za građanstvo.

Kalendar događanja - Dom sportova Zagreb
Provjeri ovdje

Kontakt informacije

Lokacija
Trg Krešimira Ćosića 11

Info telefon
+385 1 3650 333

Info e-mail
josip.pavlek@sportskiobjekti.hr

Zaprati
Kontakt informacije