English
Mapa webaKontakt


Obilježavanje Europskog dana debljine na Bundeku

Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Udrugom za prevenciju prekomjerne težine organizira obilježavanje Europskog dana debljine 21. svibnja 2011. godine.
Cilj ove javnozdravstvene kampanje je građanima pružiti informacije o značaju, važnosti i utjecaju na zdravlje prekomjerne tjelesne težine i tjelesne aktivnosti, te motivirati građane na usvajanje zdravih navika.

21. svibnja Europski dan debljine obilježit će se prigodnim programom na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni Trg) s početkom u 9:00 sati, te na Bundeku oko Staze zdravlja. Početak događanja na Bundeku planiran je za 10:00 sati, i trajati će sve do 14:00 sati. Građani će imati mogućnost dobiti sve potrebne informacije o aktivnostima ove kampanje (Navike promjeni-zdravlje pokreni), moći se sudjelovati u mjerenju tjelesne mase, indeksa tjelesne mase, masnog tkiva, koštane i mišićne mase, te unosu kalorija.

Zagrebački savez sportske rekreacije "Sport za sve" održati će prezentaciju nordijskog hodanja, dok će Društvo sportske rekreacije "Medveščak" prezentirati vježbe za starije osobe. Za djecu će biti organizirana kros utrka od strane Društva sportske rekreacije "Aktivan život".

Staza zdravlja otvorena je u prosincu prošle godine na Bundeku u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje, Zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Podružnicom Upravljanje sportskim objektima. Staza je postavljena kružno uz glavno jezero i duljine je 700 metara. Dostupna je cjelokupnom građanstvu tijekom cijele godine, a namijenjena je za hodanje, nordijsko hodanje i trčanje.Na stazi je postavljeno 7 informativnih ploča s edukativno-informativnim sadržajem o zdravlju i koristi tjelesne aktivnosti na zdravlje kojima se građane informira o pozitivnim učincima tjelesne aktivnosti . 
 
Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.