English
Mapa webaKontakt


Spasilačka služba odradila 114 intervencija

Služba spašavanja života na vodi Zagrebačkog holdinga broji stotinjak mladića i djevojaka i zasigurno je najveća i najbolje organizirana služba te namjene u Hrvatskoj.
 
Od 5. lipnja 2012., kada je službeno počela kupališna sezona, njeni pripadnici svakodnevno dežuraju na Jarunu i Bundeku, a na zagrebačkim bazenima prisutni su cijelu godinu. Na jarunskim jezerima na dan dežura dvadeset do trideset spasilaca, dok ih je na Bundeku od tri do osam. Uz njih, na jezerima svakodnevno dežuraju i liječnici.
 
Do 1. srpnja 2012. spasilačka služba imala je ukupno 114 intervencija, od toga devet predutapanja i nažalost jedno utapanje. Ostale intervencije vezane su uz alkoholizirane kupače, koji precjenjuju svoje mogućnosti i tako se dovode u opasnost, kao i uz djecu, koju nesavjesni roditelji ostave bez nadzora na obali ili vodi. Veliki broj intervencija, njih 56, vezan je uz saniranje posjekotina nastalih od razbijenih čaša i flaša koje neodgovorni posjetitelji bacaju po obali i u vodu jezera.
 
Kako bi pomogli mladićima i djevojkama koji obavljaju izuzetno zahtjevan, odgovoran i nadasve human posao, od kupača i posjetitelja se očekuje da poštuju znakove i upute koje im spasioci upućuju.Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.