English
Mapa webaKontakt


Terry Fox Run na Jarunu

Četrnaesto izdanje humanitarne utrke Terry Fox Run održat će se u nedjelju, 22. rujna na Jarunu, a sudjelovati mogu svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla.

Svrha je ove akcije, koja je po prvi puta u Hrvatskoj bila organizirana 2000. godine, prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti. Prikupljeni iznos donirat će se Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj u svrhu kupnje neinvazivnih monitora koji se koriste u prepoznavanju boli kod djece.

Kao i ranijih godina, građani će moći, osim sudjelovanju na Jarunu, pridonijeti humanitarnoj akciji kupnjom Terry Fox Run majice po cijeni od 50 kuna.

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladiću Terryju Foxu koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao "Maraton nade". Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

Dođite na Jarun i podržite ovu hvalevrijednu akciju!


Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.