Koncert Gregorian u Domu sportova

U srijedu, 03. travnja 2013. godine, u velikoj dvorani Doma sportova, nastupit će glazbeno-scenska atrakcija Gregorian u sklopu "Epic Chants Tour 2013", na kojoj promoviraju svoj novoobjavljeni studijski album Epic Chants.

Svjetska turneja ovog britansko-njemačkog zbora s veličanstvenim vokalima i sjajnim glazbenicima, koju je kao jedinstveni glazbeni projekt osmislio poznati njemački producent i tvorac Enigme Frank Peterson, obuhvatit će više od 100 koncerata i biti do sada najveća i produkcijski najzahtjevnija.

„Show koji će publika u Hrvatskoj imati prilike vidjeti doista je dosad neviđen scensko-glazbeni spektakl i različit od onih prethodnih. Raskošna produkcija s novim, posebnim efektima i dvosatni show oduševit će sve prave fanove Gregoriana, ali očekujemo i ogroman interes publike koja do sada još nije imala prilike uživo čuti ovaj neponovljivi i uvijek originalan zbor,“ najavljuju organizatori koncerta u Hrvatskoj .

Uz već poznatu solisticu Ameliu Brightman koju je publika u Hrvatskoj već imala prilike slušati, Gregorian na ovoj turneji predstavlja i svoju novu članicu, atraktivnu pjevačicu Evu Mali, pa će publika uz vokale raspjevanih „monaha“ moći uživati i uz dvije solistice.

Novi album grupe, Epic Chants, prema kojem je i nazvana velika svjetska turneja, inspiriran je filmskim glazbenim hitova iz blockbustera „Titanic“, „James Bond“, „Notting Hill“, „Batman Forever“, „Gospodar prstenova“ i drugi.