Obilježavanje 20. godišnjice Hrvatskog Olimpijskog Odbora na RŠC Jarun

Na RŠC Jarun, sutra, 10. rujna, biti će zatvoren promet od 06:00 do 15:00 sati i to od ulaza Hrvatski sokol, zapadno do Skijaškog prolaza zbog obilježavanja 20. godišnjice Hrvatskog Olimpijskog Odbora.

Povodom dana osnivanja krovne sportske organizacije u Republici Hrvatskoj HOO od 2007. godine svakog 10. rujna organizira proslavu olimpizma i sporta pod nazivom Hrvatski olimpijski dan - HOD. HOO će obljetnicu obilježiti Festivalom sporta na RŠC Jarun i svečanom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Na Velikom jezeru RŠC Jarun od 10 do 14 sati posjetitelje očekuje bogat sportski program koji je pripremilo više od 30 nacionalnih sportskih saveza, osnovne škole i sportski vrtići.
Posjetitelji će moći uživati u prezentacijama raznih sportova, okušati se u nekima od sportova kao što su ragbi na pijesku, mali nogomet, pikado, twirling, hokej, veslanje, rukomet na pijesku, badminton, golf, softball te se uključiti u natjecanja. Na centralnoj pozornici predstavit će se športski ples, rock''n''roll, gimnastika, hrvanje te borilački sportovi poput karatea, juda, savatea, aikida i drugi.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici Hrvatskog Olimpijskog Odbora