Otkrivanje skulpture „Nosorog“ u Višeosjetilnom parku na RŠC Jarun

U utorak, 06. svibnja 2014. godine, u 17:00 sati na RŠC Jarun u Višeosjetilnom parku na Velikom jezeru, svečano će se obilježiti otkrivanje skulpture „Nosorog“.

Projekt „Nosorog“ započet je u proljeće 2011. godine, u okviru aktivnosti kreativnih terapija Malog doma – Zagreb, oblikovanjem skulpture nosoroga od papira s grupom djece i mladih s višestrukim oštećenjima pod umjetničkim i terapeutskim vodstvom Margarete Vidmar.

Nosorog je tijekom 2 godine boravio u različitim gradskim prostorima i putem slučajnih i režiranih događaja i interakcije s građanima skupljao iskustvo i razvijao se, što se reflektiralo promjenom boje njegove „kože“. Od početne smeđe, bila je crvena, plava, narančasta, žuta crna, zelena i bijela. Svaka boja nosila je simbolično značenje, a projekt je završen oblikovanjem skulpture u poliester u kojeg ga je oblikovao akademski kipar Krešimir Katušić.

Svoj stalni dom „Nosorog“ je pronašao u Višeosjetilnom parku na Velikom jezeru zagrebačkog Jaruna, i posjetiti ga možete već od 06. svibnja 2014.

Više o Višeosjetilnom parku