Sječa i sadnja stabala na Mladosti

Prema planu održavanja zelenih površina na objektima Podružnice Upravljanja sportskim objektima počela je sječa i porezivanje dotrajalog stabala na području Sportskog parka Mladost.

Na južnom dijelu Sportskog parka Mladost, uz Savski nasip, postoji drvored jablana u kojem dva stabla odumiru i treba ih ukloniti. Između dvorane “ Lovro Ratković“ i teniskih terena tri su jablana zahvaćena truležnim oštećenjem i zbog prijetnje puknuća i pada na dvoranu i javnu površinu biti će uklonjena. Južno od teniskih terena dvije potpuno suhe smreke visine oko 10 metara isto će biti uklonjene.

Suha i trula stabla potrebno je ukloniti kako iz sigurnosnih tako i iz ekoloških razloga. Poštujući obavezu očuvanja fonda stabala grada Zagreba, po završenoj sječi izvršiti će se zamjenska sadnja s 8 sadnica i to: 2 jablana, 2 crna bora, 2 pančićeve omorike i 2 lipe.

Zamjenskom sadnjom održavamo biljni fond, ispunjavamo ekološke i estetske funkcije u određenom prostoru i činimo ga ugodnijim i zdravijim za boravak.