English
Mapa webaKontakt

Svečano otvaranje 3. Europskih sveučilišnih igara na SP Mladost

Od 12. srpnja do 25. srpnja, Hrvatska, točnije, Zagreb i Rijeka domaćini su 3. Europskih sveučilišnih igara.

Europske sveučilišne igre najveći su multi-sportski događaj iz područja sveučilišnog sporta na starom kontinetu, a do sada su održane dva puta - 2012. u Cordobi i 2014. u Rotterdamu. Kroz 15 dana, Zagreb i Rijeka, biti će dom za 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i preko 300 različitih sveučilišta natjecati će se u 21 sportu.

U susret ovom veličanstvenom sportskom događanju, ne možemo se ne prisjetiti davne 1987. godine, kada je Zagreb bio domaćin Ljetne Univerzijade, koja se održala prije točno 29 godina. Ljetna Univerzijada ostala je do danas najznačajniji sportski događaj u povijesti Hrvatske koji je donio infrastrukturnu renesansu glavnom gradu, a na većini sportskih objekata koji su sagrađeni upravo zahvaljujući Univerzijadi '87., održati će se ovogodišnje Europske sveučilišne igre. S pravom stoga možemo zaključiti da je Univerzijada '87., bila graditeljica sportskih objekata u Zagrebu.

Iako su natjecanja započela danas 12.07., svečana ceremonija otvaranje 3. ESI na rasporedu je u srijedu, 13.07., na atletskom stadionu SP Mladost s početkom u 21:00 sat. Ulaznice za ceremoniju otvaranja su besplatne, a prema najavama organizatora očekuje nas pravi spektakl.

Sportska natjecanja na objektima Ustanove

Natjecanja u odbojci, karateu i tenisu održati će se na SP Mladost, Dom sportova ugostiti će badminton, futsal, stolni tenis, te stolni tenis za para sportaše. Košarka, futsal i odbojka odigravati će se u sportskim dvoranama - Dražen Petrović, Peščenica, Sutinska vrela, Trešnjevka i Trnsko, dok nas natjecanja u veslanju i odbojci na pijesku očekuju na RŠC Jarun.

Svim natjecateljima želimo puno uspjeha i dobrih rezultata, a vas pozivamo da dođete na zagrebačka sportska borilišta bodriti naše sportaše!

Kalendar događanja

Više pronađite na službenoj stranici

 
Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.