English
Mapa webaKontakt

Službeno otvoren najveći park za pse u Hrvatskoj

U ponedjeljak 13. ožujka održano je službeno otvaranje novouređenog parka za pse na Rekreacijsko-sportskom centru Jarun, najvećeg takvog parka u Hrvatskoj. Otvaranju parka su nazočili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić kao i predstavnici brojnih udruga za zaštitu životinja koji su pozdravili  ovaj projekt.
 
„Osluškujući naše sugrađane koji imaju kućne ljubimce ovdje na 18 500 m2 smo otvorili ograđeni prostor za istrčavanje pasa. Hvala svima koji su to napravili i  hvala na strpljenju svima koji su ovo čekali. U Zagrebu ima mjesta i za kućne ljubimce i za ljude. Oni koji imaju kućne ljubimce znaju koliko nam oni pružaju a oni koji nemaju poručujem im da ih nabave i brzo će vidjeti koliko nam znače. Tko ne zna što znači kućni ljubimac neka ga samo jednu noć dovede kući i nikada ga više neće pustiti“, poručio je gradonačelnik Milan Bandić dodajući: „Tamo gdje mjesni odbori i ljudi zatraže mi ćemo u roku šest mjeseci pronaći gradsku parcelu i otvoriti park za pse. Ne mora biti ove veličine ali u svakom slučaju treba odvojiti  igralište za pse od igrališta za djecu tako da svatko može uživati na svoj način“.
 
Ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić otkrio je kako se u uređenje parka utrošilo oko 200 tisuća kuna.
 
„Na inicijativu građana i skupštine Grada Zagreba uključili smo se u ovaj projekt i podržali inicijativu. Nažalost, tu stavku nismo imali u planu te se trebao čekati rebalans a onda smo zbog vremenskih uvjeta morali čekati da krenemo s realizacijom i čim se zima povukla u roku deset dana smo uredili park. Napravili smo ogradu dužine 650 metara na svih 18 500 m2, postavili klupe, sadnice i košare za smeće te ćemo ih po potrebi i u dogovoru s građanima dodati na još nekim mjestima u parku. Mi na prostoru Jarun moramo napraviti ravnotežu između svih korisnika: djece, sportaša, šetača, kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika a ovo je jedan od načina kako to napraviti. Meni je drago zbog svih ostalih korisnika ali i zbog pasa što smo napravili ovaj park“, kazao je Tomić.
 
Oduševljenje novootvorenim parkom za pse nisu skrivali niti predstavnici udruga za zaštitu životinja pa je tako Helena Fink, predsjednica Udruge Noina arka rekla kako „ljubiteljima životinja ovakav park puno znači jer u gradu ima jako puno pasa te vjeruje kako će površinom impozantni park biti pravi El Dorado za pse i njihove vlasnike“.
 


parkzapse1.jpg
parkzapse2.jpg
parkzapse3.jpg
parkzapse4.jpg
parkzapse5.jpg

Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.