English
Mapa webaKontakt

Na Jarunu podignute Plave zastave

Sezona kupanja na jezerima Jarun i Bundek krenula je 1. lipnja a svih pet jarunskih plaža ove se godine može pohvaliti Plavim zastavama koje su u petak 16. lipnja i službeno podignute na plažama Otok Univerzijade, Otok Trešnjevka, Veliko jezero-jug, Malo jezero i Otok veslača.
„Smjernice i kriteriji programa Plave zastave obvezuju nas na sigurno i održivo upravljanje plažama s posebnim naglaskom na kakvoću vode za kupanje, sigurnost korisnika i informiranje javnosti“, ističu u ustanovi Upravljanje sportskim objektima dodajući kako podizanjem Plavih zastava na Jarunu „kreće i njihova obaveza svakodnevnog ispunjavanja strogih kriterija uz nastojanja da kvalitetu usluge koju pružaju podignu na što veću razinu“.

Rekreacijsko sportski centar Jarun  izgrađen je i uređen za potrebe Univerzijade 87, a jezero Jarun proglašeno je gradskim kupalištem još davne 1988. godine kada je uređeno pet šljunčanih plaža dužine oko 2500 m s pratećim plažnim objektima.

Razvojem svijesti o važnosti očuvanja okoliša održivim upravljanjem te važnosti informiranja javnosti i sigurnosti korisnika, 2004. godine kandidirane su tri jarunske plaže za Plavu zastavu, a već sljedeće godine i ostale dvije plaže pa uspješna suradnja s nacionalnim koordinatorom programa – Udrugom „Lijepa naša“ traje punih 14 godina.

Uoči početka sezone odrađeni su i pripremni radovi pa je na dio plaža navezen novi sloj šljunka te je obavljeno ručno plijevljenje korova bez upotrebe herbicida i čišćenje plaža od sitnog otpada i biljnog materijala. Uz plaže otvoreni su vanjski sanitarni čvorovi s tuševima i fontanama s pitkom vodom. 
Ispitivanje kakvoće vode provodi Gradski ured za zdravstvo i NZJZ „dr.Andrija Štampar“, a rezultati ispitivanja bit će dostupni na informativnim ormarićima uz plaže, na web stranici ustanove Upravljanje sportskim objektima te na stranicama Grada Zagreba i Zavoda „dr.Andrija Štampar“.
 


Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.