English
Mapa webaKontakt


Croatian Red Cross All Star ekipa na ovogodišnjoj Kutiji šibicaPredzadnjeg dana prijava za 47. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica u Dom sportova su stigli predstavnici Hrvatskog Crvenog križa u pratnji nekolicine tražitelja međunarodne zaštite iz prihvatilišta u Zagrebu i Kutini kako bi na turnir prijavili svoju ekipu Croatian Red Cross All Star sačinjenu od mladića iz Irana, Iraka i Afganistana.

Hrvatski Crveni križ u sklopu inicijalne integracije tražitelja međunarodne zaštite u Prihvatilištu u Zagrebu u hrvatsko društvo, svakodnevno provodi aktivnosti uključivanja tražitelja u lokalnu zajednicu. U tom kontekstu tražitelji sudjeluju i na raznim sportskim događanjima naravno u granicama svojih mogućnosti.

„Želja nam je ove godine uključiti ekipu tražitelja međunarodne zaštite u malonogometni turnir Kutija šibica kako bi poslali jednu zajedničku pozitivnu sliku o njihovom boravku u Hrvatskoj“, poručio je Tomislav Marjanović iz Službe za zaštitu migranata Hrvatskog Crvenog križa.

„Mi tražitelje u prihvatilištu uključujemo u inicijalnu integraciju kroz sportski, kulturni i javni život te ih pokušavamo što više uključiti u hrvatsko društvo, a pri tome imamo jako dobru suradnju s lokalnom  zajednicom. Ovo je njihova prilika da se pokažu u pravom svjetlu onakvima kakvi oni doista jesu te da ih naši sugrađani bolje upoznaju i da se na taj način razbijemo predrasude koje ih često prate“, nastavlja Marjanović dodajući: „Hvala ustanovi Upravljanje sportskim objektima što je prepoznala važnost našeg

rada s njima te što nam je izašla u susret s ovom prijavom. Nastup na Kutiji šibica njima će svakako biti veliki poticaj da se uključe u hrvatsko društvo“, zaključuje Marjanović.

„Pri prihvatilištu imamo tim za psihosocijalnu podršku budući da nam stižu ljudi koji su vidno sniženog raspoloženja te se zatvaraju u svoje sobe a mi ih raznoraznim aktivnostima nastojimo pokrenuti. Iako postoji niz kreativnih i tehničkih radionica nekako se najveći broj njih fokusira na sport a rezultati koje dobivamo takvim radom su zbilja odlični“, potvrđuje i Sven Novosel, socijalni radnik u zagrebačkom prihvatilištu.

Jedan od nogometaša koji će nastupiti za Croatian Red Cross All Star je i 17-godišnji Afganistanac Mustafa Safi koji je u Hrvatsku.

„Ja sam igrao nogomet i u svojoj domovini. Na turnir se prijavljujemo kako bismo razbili predrasude o nama. Nadamo se što boljem rezultatu“, poručuje Mustafa u ime svojih suigrača.

Podsjetimo se, ovogodišnje izdanje, 47. po redu,  Malonogometnog turnira Kutija Šibica održavat će se od 25. studenog do 28. prosinca 2017. godine. Prijave su otvorene još danas (petak 10.11.) i sutra (11.11.). Uz osobnu prijavu na adresi Trg Krešimira Ćosića 11, momčad se može prijaviti i putem službene stranice turnira www.kutija-sibica.hr. Upisnina za turnir za seniore i veterane (1979. i stariji) iznosi 1000 kuna po momčadi dok je cijena prijava za žensku ekipu po prijedlogu gradonačelnika Milana Bandića prepolovljena na 200 kuna po ekipi zbog čega će biti udvostručen nagradni fond za pobjednice ženskog turnira.
 


Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.