English
Mapa webaKontakt

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu boksačkih zvijezda otvorio Zagrebački boksački centar na VelesajmuZahvaljujući svesrdnoj podršci i angažmanu Grada Zagreba te gradonačelnika Milana Bandića, zagrebački, a time i hrvatski boksači, dobili su velebni boksački centar smješten na Zagrebačkom velesajmu, u paviljonu 18, čije je svečano otvaranje održano u utorak. Radi se o prvom Boksačkom centru ne samo u Zagrebu, nego u čitavoj Hrvatskoj, koji je nastao u suradnji s Zagrebačkim boksačkim savezom i Hrvatskim boksačkim savezom.
Na više od 2300 m2 zagrebački i hrvatski boks dobio je dvoranu za treninge i natjecanja, uključujući i tribine za gledatelje (ukupno četiri ringa s pratećom opremom za najmoderniji trening), dvije svlačionice svaka sa po pet tuševa, saunom, te prostorom za zagrijavanje.

„Ovo je fantastična stvar za boks, za sport općenito. Jedan fenomenalan projekt. Dvorana izgleda svemirski. Hvala gradonačelniku na tome ali i na svemu što je dosada napravio za hrvatske i zagrebačke sportaše. Ovo je sada jedan novi nivo i boksačima su osigurani svi potrebni uvjeti kao što ih ima i konkurencija s kojom se trebaju nositi. Mi smo i do sada imali sjajne rezultate a sad s ovom dvoranom i ovim uvjetima svakako bi to sve trebalo otići na još veći nivo te sam siguran da ćemo polučiti još bolje rezultate“, rekao je Filip Hrgović ističući kako je Zagrebački boksački centar „bolji od većine kampova koje je vidio u svijetu“.
„Možda se ne može mjeriti sa najjačim svjetskim boksačkim silama poput Kazahstana i Rusije ali ovakvu dvoranu i ovakve uvjete nema niti većina puno uspješnijih reprezentacija od naše“, zaključuje Hrgović.  
   
Zagrebački boksački centar, uz multimedijalnu sobu koja će prezentirati povijest zagrebačkog i hrvatskog boksa, te pratiti aktualna događanja, ima i sve one sadržaje koji pružaju mogućnost za ostvarivanje Boksačke akademije (edukacija trenera, predavanja i dr) kako bi se boksački sport podigao na još višu rezultatsku i organizacijsku razinu. Osim natjecanja, centar će se koristiti za svakodnevne treninge svih zagrebačkih klubova, nacionalnih selekcija, te za edukaciju i stručno usavršavanje trenera kroz Boksačku akademiju. Na ovaj način će se pomoći ne samo mladim ljudima koji dobivaju novi i kvalitetno opremljeni prostor za vježbanje i natjecanja, nego se boks u Hrvatskoj podiže na jednu sasvim novu razinu. Ovim Centrom stvorene su i sve pretpostavke za omasovljenje boksa, s naglaskom na najmlađe dobne skupine, žene i rekreativce.
 
Svečanom otvorenju dvorane pored zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nazočile su i brojne sportske zvijezde poput Filipa Hrgovića, Željka Mavrovića, Hrvoja Sepa, braće Žugaj i Stjepana Božića. Svečano otvorenje nisu propustili niti predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović, predsjednik ZŠS-a Nikola Dragaš, predsjednik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković i brojni drugi sportski djelatnici i uglednici.  

 

IMG_5651.jpg
IMG_5656.jpg
IMG_5659.jpg
IMG_5660.jpg
IMG_5664.jpg
IMG_5725.jpg
IMG_5743.jpg
IMG_5750.jpg
IMG_5778.jpg
IMG_5806.jpg

Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.