English
Mapa webaKontakt


Postani spasilac na gradskim bazenima i jezerimaDolaskom nove kupališne sezone na jezerima Jarun i Bundek, te otvorenim bazenima pod ravnanjem ustanove Upravljanje sportskim objektima, započeo je i ciklus tečajeva za osposobljavanje spasilaca koje Ustanova provodi u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem. Traži se više licenciranih spasioca, isključivo studenata sa studentskim ugovorom, muške i ženske osobe, za rad na bazenima i jezerima. Na zatvorenim bazenima spasioci su potrebni tijekom cijele godine a na otvorenim bazenima i jezerima tijekom ljetne sezone.
 
Tečajevi će se provoditi na bazenu Utrina i jezeru Jarun u trajanju od sedam dana a zadovoljenjem svih potrebnih uvjeta polaznici stječu Uvjerenje o osposobljenosti za spasioca na otvorenim vodama izdano od Hrvatskog Crvenog križa.
Uvjeti koje kandidat mora zadovoljiti da bi pristupio tečaju:
  • imati najmanje 18 godina
  • minimalno srednja stručna sprema ili upisan završni razred srednje škole
  • posjedovati uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti
  • znanje plivačkih tehnika (kraul i prsno)
  • plivati  400 metara za manje od 8 minuta
  • roniti 25 metara u daljinu
 
Testiranja kandidata održavat će se na bazenu Utrina, Kombolova 4a, tijekom cijelog svibnja svakog utorka u 10:00 i srijedom u 14:00 sati.
Spasilačka služba je tijekom kupališne sezone 2017. na Jarunu i Bundeku imala ukupno 110 intervencija od kojih 11 uspješnih spašavanja osoba iz vode ali, nažalost, i dva utapanja sa smrtnim ishodom.
Pored spašavanja utopljenika iz vode spasilačka služba je najviše intervencija imala vezano uz saniranje otvorenih ozljeda (ukupno 43 intervencije) te pomaganje osobama pod utjecajem opojnih sredstava (32 intervencije).
 
Više informacija i prijave na brojeve telefona 01/3658-534, 095/8011-348, www.sportskiobjekti.hr ili na mail: uso.bazeni@sportskiobjekti.hr.
Licence se mogu dobiti u Hrvatskom crvenom križu, a detaljne informacije potražite na 01/4655 814, www.hck.hr ili na mail spasilacka-sluzba@hck.hr.


Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.