English
Mapa webaKontakt

Kreće kupališna sezona na otvorenim bazenima i gradskim kupalištima


Kupališna sezona na otvorenim bazenima SRC Šalate kreće 28. svibnja,  otvoreni bazeni Sportskog parka Mladost počinju s radom tri dana kasnije 31. svibnja, a gradska kupališta Jaruna i Bundeka i ove godine počinju s radom 01. lipnja.  

 
Početak sezone kupanja na gradskim kupalištima reguliran je važećim propisima o kakvoći vode i gradskim kupalištima.  Prema godišnjoj ocjeni kakvoće vode za 2017. godinu, sve plaže na SRC-u Bundek ocjenjene su ocjenama izvrsna i dobra kakvoća vode za kupanje. Na RSC-u Jarun plaže na Otoku Trešnjevka i Otoku veslača ocjenjene su dobrom kakvoćom vode za kupanje dok su plaže Otok Univerzijade, Veliko jezero i Malo jezero ocjenjene nezadovoljavajućom ocjenom. Iz tog razloga, na posljednje tri navedene plaže bit će postavljena obavijesna ploča s natpisom: “Kupanje na vlastitu odgovornost“.
 
I ove godine djelatnici ovlaštene institucije, tj. Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, uzimat će uzorke vode na svim točkama uzorkovanja na oba kupališta i provodit će se analiza tih uzoraka radi dobivanja relevantih rezultata kakvoće vode. Rezultati uzorkovanja vode za kupanje kupališta Jarun bit će objavljeni redovito na informativnim ormarićima, koji se nalaze na svakoj od jarunskih plaža i to će biti pojedinačna ocjena kakvoće vode za dotičnu plažu. Osim nje, na svakom od ormarića bit će dostupna i godišnja ocjena vode za kupanje za 2017. godinu, kao i ostali podaci vezano uz točke uzorkovanja.
 
Rezultati analize vode za kupanje za oba kupališta bit će objavljeni na web stranici ustanove Upravljanje sportskim objektima zajedno s izmjerenom vrijednosti temperature vode za kupanje. Također, rezultati svakog posljednjeg uzrokovanja moći će se vidjeti i na stranicama Zavoda za javno zdravstvo Dr. A. Štampar.
 
Što se tiče sigurnosti na plažama gradskih kupališta u vremenu od 10,00 do 20,00 sati dežurati  će kvalificirani spasioci te će na oba kupališta biti dostupna prva pomoć i dežurni liječnik.
 
Kad je riječ o bazenima cijene su ostale iste kao i prošle sezone kada su prepolovljene po preporuci gradonačelnika Milana Bandića pa će najmlađi korisnici, umirovljenici i  osobe s invaliditetom za cjelodnevni boravak na bazenu izdvojiti pet kuna radnim danom a 10 kn subotom i nedjeljom, dok će odrasli radnim danom ulaznice plaćati 10 kn te 15 kn subotom i nedjeljom.
Korisnicima je omogućena i kupnja dnevne obiteljske ulaznice po cijeni od 30 kn, mjesečne ulaznice za odrasle po cijeni od 150 kn te mjesečne ulaznice za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom po cijeni od 100 kn. Svi oni koji se vole kupati cijelu godinu bez obzira na godišnje doba mogu kupiti godišnje ulaznice za bazene koje će odrasle koštati 1500 kn za jedan bazen ili 1600 kn za sve bazene dok će djeca, umirovljenici i osobe s invaliditetom godišnje ulaznice za jedan bazen plaćati 800 kn odnosno 900 kn za ulaznicu koja vrijedi na svim bazenima. Moguće je kupiti i karnet za odrasle po cijeni od 130 kn ili karnet za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom po cijeni od 80 kn.
Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.