English
Mapa webaKontakt


Izvučeni parovi, ždrijeb najavio još jedno spektakularno izdanje Kutije šibica



U petak 15. studenog u zagrebačkoj Pivani održano je već tradicionalno izvlačenje parova za 49. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica 2019. powered by Coca-Cola u kojemu su sudjelovali brojni poznati Zagrepčani i Zagrepčanke koji su na ovaj način podržali najstariji i najveći malonogometni turnir u regiji.

Gimnastičar Tin Srbić, karate braća Ivan i Anđelo Kvesić, kapetan Dinama Arijan Ademi, košarkaši KK Cibone Roko Prkačin, Mate Vucić i Shane Gibson, rukometašice RK Lokomotive Kristina Prkačin, Sara Šenvald, Paula i Stela Posavec, taekwondašice Doris Pole i Iva Radoš, producentica Jelena Veljača, glazbenici Marko Lasić Nered i Renato Đošić Renman te umjetnički fotograf  Damir Hoyka pomogli su organizatoru u izvlačenju parova za izdanje na koje se prijavilo čak 254 ekipe iz cijele Hrvatske, te iz susjednih Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije.  
Na ovogodišnjem izdanju Kutije nastupit će čak 50 ekipa više nego prošle godine od čega ih je 164 u seniorskom dijelu, 74 u veteranskom dijelu turnira te 16 ekipa u turniru žena. Broj ženskih ekipa je ostao na nivou prethodne godine dok se kod seniora prijavilo 32 ekipe više, a kod veterana 18 više u odnosu  na 48. Kutiju šibica. Čak osam ekipa dolazi iz BiH, pet iz Slovenije te jedna iz Austrije, a kad je o Hrvatskoj riječ najviše ekipa dolazi iz Zagreba njih čak 110. Iz Zagrebačke županije dolaze 144 ekipe, 18 iz Splitsko-dalmatinske, 10 iz Primorsko-goranske županije, sedam ekipa sa hrvatskih otoka itd.  

Producentica Jelena Veljača pomogla je kod izvlačenja ženskih parova koja je priznala da ne prati nogomet ali je došla podržati turnir jer je MNT Kutija šibica ove godine podržala Žensku sobu – centar za seksualna prava.
„Izuzetno sam sretna što hrvatski sportaši i organizatori turnira prepoznaju njihov aktivizam“,  poručila je Veljača.
Nakon nje se voditelju Marku Šapitu pridružio Dinamov kapetan Arijan Ademi pomažući kod ždrijeba veterana a razgovor s njim nije mogao proći bez komentara utakmice Dinamo – Šahtar o kojoj još uvijek svi pričaju.
Uspješna karate braća Ivan i Anđelo Kvesić svojim rezultatima odavno promoviraju hrvatsku metropolu pa ne čudi da su došli podržati i turnir koji je već godinama simbol metropole. Ivan je već ranije otkrio da više voli gledati nogomet nego ga igrati ali priznali su da su u početku obojica krenuli s nogometom te su se tek kasnije prebacili u karate vode.
Karatiste su slijedile taekwondašice Doris Pole i Iva Radoš koje su zaključile ždrijeb za veteranski dio turnira. 
 
Najveći broj prijavljenih ekipa je, očekivano, u seniorskom dijelu turnira čiji je prve parove izvukao Tin Srbić za kojeg se ispostavilo da je veliki zaljubljenik u nogomet te da je strastveni igrač u Fantasy league, virtualne igre u kojoj sedam milijuna igrača iz cijeloga svijeta kreira svoju vlastitu momčad a pri tom biraju stvarne igrače te imaju zadani budžet.
„Volim nogomet, cijeli život igram nogomet iako sam sad malo stao ali kad završim s karijerom gimnastičara svakako ću ga opet igrati!, najavio je Tin koji iza sebe ima najbolju sezonu do sada.
Cibonaši Roko Prkačin, Mate Vucić i Shane Gibson su također pomogli u izvlačenju seniorskih parova a tom prilikom su okupljeni saznali kako Amerikanac Shane Gibson o nogometu ne zna previše, dok su Vucić i Prkačin priznali da ih nogomet ne zanima previše ali da su pratili Kutiju šibica.

„Prošle godine sam dolazio navijati za veteransku ekipu moga tetka iz Dubrovnika“, rekao je Prkačin koji dolazi iz košarkaške obitelji.  
Drugu skupinu seniora su pomogle izvući rukometašice RK Lokomotive sestre blizanke Paula i Stela Posavec te njihove suigračice Kristina Prkačin i Sara Šenvald.
Seniore su izvlačili i dečki sa zagrebačkog asfalta, pioniri hip-hopa u Hrvatskoj, Marko Lasić Nered i Renato Đošić Renman koji u posljednje vrijeme oduševljavaju televizijske gledatelje svojim gastronomskim vratolomijama, dok je ždrijeb seniorskih parova završio umjetnički fotograf Damir Hoyka.
„Ja sam tamo 1985. ili 1986. igrao Kutiju šibica ali bili smo klinci s kvarta, imali smo  15-tak godina i prošli smo prvo kolo ali onda smo naletili na ozbiljnu ekipu“, prisjetio se Hoyka iskustava s turnira.
Turnir počinje 23. studenog te će se igrati u pet dvorana. Osim u popularnoj Dvojci Doma sportova utakmice će se igrati i u sportskim dvoranama Trnsko, Peščenica, Dubrava i Sutinska vrela. Karte za sve utakmice moguće je kupiti na blagajnama dvorana u kojima se igraju utakmice te putem web stranice www.kutija-sibica.hr. Cijena karata je 10 kuna dok će se za samu završnicu moći kupiti paket ulaznica za sva tri dana po cijeni od 50 kuna.

 


Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.