English
Mapa webaKontakt


Poribljavanje jezera Jarun

Poribljavanje jezera Jarun obavlja se od 1993. godine sa svrhom održanja kakvoće vode na razini pogodnoj za kupanje i rekreaciju te oblikovanja ihtiostrukture koja će u najboljoj mjeri održavati kakvoću vode na toj razini.

Ove godine prvi dio  poribljavanja bit će danas, 03. lipnja 2014. godine. U jezero će se unijeti bijeli amur i pastrvski grgeč. Drugi dio poribljavanja održat će se na jesen.

Ustanova Upravljanje sportskim objektima ovlaštenik je ribolovnog prava u izdvojenoj ribolovnoj zoni jezera Jarun kojom upravlja prema Ribolovno-gospodarskoj osnovi. Na temelju Ribolovno-gospodarske osnove određene su vrste i količina ribe i način poribljavanja.
 
Stvaranje optimalne ihtiostrukture složen je i dugotrajan proces. U tu svrhu u jezero se unose bijeli amur, bijeli i sivi glavaš, smuđ i pastrvski grgeč. Neposredno prije ispuštanja ribe u jezero, potrebno je izmjeriti temperaturu vode jezera i temperaturu vode u bazenima za transport ribe, pri čemu temperaturna razlika ne smije biti veća od 5oC.
 
Nakon poribljavanja, potrebno je zabraniti bilo kakav ribolov u razdoblju od 7 dana, u svrhu zaštite nasađenog ribljeg materijala.



Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Op�oj uredbi o za�titi podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Va�e osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Va�e podatke ne�emo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati tre�im osobama. Ukoliko �elite ostvariti pristup Va�im osobnim podacima, zatra�iti ispravak neto�nih podataka, brisanje podataka, ograni�enje obrade ili prijenos Va�ih podataka, slobodno se obratite slu�beniku za za�titu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne �elite vi�e primati na� newsletter molimo Vas po�aljite nam mail s naslovom ODJAVA.