English
Mapa webaKontakt


Think green - Jarun 2012

U Zagrebu će se 27. listopada na Jarunu održati ekološko-humanitarna akcija „Think Green-Jarun 2012.“ u organizaciji Ronilačkog kluba ''Roniti se mora'' i ''National Geographic Hrvatska", a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba.
 
Stalna je potreba razvijati svijest da je očuvanje prirode i prirodnih resursa jedini način  za nastavak i razvoj daljnjeg života na zemlji. Ekološki sustavi  nas opskrbljuju  nezamjenjivim izvorima kao što su  zrak, čista voda, tlo, oprašivanje, regulacija klime. Nesmotrene, a ponekad i namjerne ljudske aktivnosti, često narušavaju prirodnu harmoniju i najveća su opasnost za nastavak života na Zemlji. Život na Zemlji ovisi o vrstama, ekološkim sustavima i prirodnim resursima, a projekt Think Green je pokrenut da bi nas na to podsjećao.  


Projekt je zamišljen kao velika ekološko-humanitarna akcija koja će se sastojati od:
  • čišćenja Jarunskog jezera i površine oko jezera kod regatne staze i mosta Univerzijade,
  • sadnje zimzelenog drveća i postavljanje zelenih tabli s porukama građana,
  • ekoloških radionica na kojima će građani moći naučiti mnoge korisne informacije o zelenom načinu življenja,
  • prikupljanja sredstava za Centar za rehabilitaciju Orlovac (prodaja majica, časopisa, izložba podvodnih fotografija) – svi prihodi od prodaje idu za Centar za rehabilitaciju.

RK  ''Roniti se mora'' će uz samu eko akciju napraviti i edukaciju za mlade (što je ronjenje, što se sve radimo kao klub, ekologija, podvodna fotografija), te prezentaciju opreme za ronjenje. Svoj dolazak najavilo je već više od 20 ronioca iz Zagreba, Siska, Varaždina, Karlovca.
 
Program održavanja ekološke akcije:
 
09:30 – Podjela poklon paketa svim sudionicima
10:15 - Otvaranje ekološke akcije ( gradonačelnika Zagreba g. Milana Bandića i glavni urednik NGH g.Hrvoje Prćić)
10:45 - Zajedničko fotografiranje svih sudionika
11:00 – Izjave za medije
11:20 - Početak prikupljanja sredstava za Centar za rehabilitaciju - (prodaja časopisa National Geographic Hrvatska, Scubalife, prodaja podvodnih fotografija)
11:40 - 13:40 Čišćenje jezera Jarun kod regatne staze i mosta Univerzijade, okolice oko jezera i sadnja drveća,
17:00 - Zatvaranje eko akcije Think Green – Jarun 2012.
 
Mislimo zeleno, dođimo na Jarun i budimo dio akcije!
 




Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.