English
Mapa webaKontakt


Humanitarna utrka Terry Fox na Jarunu

Humanitarna utrka Terry Fox Run po 15. put za redom održati će se u Zagrebu, na RŠC Jarun.

Središnji događaj ove hvalevrijedne humanitarne akcije pod nazivom "Maraton nade" održati će se u nedjelju 21. rujna 2014. godine na RŠC Jarun.

Svrha ove akcije je podizanje svijesti građana i prikupljanje donacija za istraživanja raka, a trči se u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu.

Podsjetimo, kako bi sakupio novac za liječenje Terry Fox je 1980. godine krenuo u utrku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no utrku nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju pokrenuvši akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Svoje sudjelovanje u utrci i ove godine potvrdio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te najavio da će Grad Zagreb, kako bi pomogao u prikupljanju novca, tiskati dodatnih 4000 majica s vizualima akcije.

Pozivamo vas da sudjelujete u utrci oko jarunskih jezera - trčanjem, vožnjom bicikla, rolanjem ili hodanjem, te vas ujedno podsjećamo kako će u nedjelju od 15:00 do 17:00 sati
biti zatvoren promet za sva vozila oko Jaruna.

Fun page stranicu RŠC Jaruna pronađite i na Facebook-u


Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.