English
Mapa webaKontakt


Podružnica donirala konja Udruzi Krila

Udruga Krila terapijsko jahanje djeluje u gradu Zagrebu već 16. godinu, pružajući usluge terapijskog jahanja za djecu s poteškoćama i osobe s invaliditetom. Terapijsko jahanje je namijenjeno za postizanje fizioterapijskih, socijalnih i psiholoških ciljeva u rehabilitaciji korisnika ove Udruge. Veliki broj zainteresiranih korisnika dokaz je da su terapijsko jahanje i hipoterapija učinkovite terapijske metode.
 
U njihovom radu prvenstvenu ulogu imaju konji, koji moraju biti školovani i pogodni za rad s korisnicima. U tu svrhu, Podružnica je u lipnju donirala Udruzi Krila iskusnog konja iz škole jahanja na Hipodromu, koji se odlično uklopio u njihov program. "Night Butterfly, ili Baki, stariji je konj, ali njegovo iskustvo i pouzdanost se već pokazalo u radu u terapijskom jahanju. Pogodne je veličine te može nositi i djecu i lakše odrasle korisnike, te je višestruko upotrebljiv u našim satovima" rekla nam je gđa Jelena Krmpotić, instruktorica terapijskg jahanja. Bakija koriste u hipoterapiji odnosno fizioterapiji na konju kao i u satovima terapijskog jahanja, gdje korisnici osim poboljšanja tjelesnog i psihičkog zdravlja uče i vještinu jahanja, pri čemu je idealno što je Baki vrlo pouzdan konj za učenje jahanja.
 
Bakija smo posjetili ovih dana i sami se uvjerili da se snašao u novom domu i u programima koje pruža Udruga, također stekao je i nove prijatelje, te se uklopio u život krda, a za "novu facu u kvartu" naročito su se zainteresirane ženske pripadnice ove vrste.



Prijava na newsletter
Ustanova Upravljanje sportskim objektima u obradi osobnih podataka ispitanika postupa sukladno Opaoj uredbi o zaštiti podataka (tzv. GDPR). Ovim putem Vas informiramo da Vaše osobne podatke koje ovim putem prikupljamo koristimo samo u svrhu slanja newslettera. Vaše podatke neaemo koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati treaim osobama. Ukoliko želite ostvariti pristup Vašim osobnim podacima, zatražiti ispravak netoenih podataka, brisanje podataka, ogranieenje obrade ili prijenos Vaših podataka, slobodno se obratite službeniku za zaštitu podataka na mail: zop@terek.hr.

Ukoliko ne želite više primati naš newsletter molimo Vas pošaljite nam mail s naslovom ODJAVA.